Yunet
 

Društvo

U Opovu sve spremno za obeležavanje Bogojavljenja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. januar 2024. • 16:30 •

U Opovu sve spremno za obeležavanje Bogojavljenja

U Opovu će ove godine biti po treći put organizovano plivanje za Časni krst na Bogojavljenje. Zbog visokog vodostaja Tamiša plivači će ući u vodu i neće plivati već će doći i poljubiti Časni krst, kaže Ankica Jožika načelnik opštinske uprave opštine Opovo.

Opština Opovo i Crkvena opština Opovo ove godine po treći put organizuju plivanje za Časni krst za Bogojavljenje 19. januara. Zbog specifičnih uslova ove godine će manifestacija bili nešto drugačija.

,,Ove godine kao što i sami vidite zbog vremenskih prilika i izlivanja Tamiša iz korita malo smo promenili sav taj događaj. Neće biti klasičnog plivanja već ćemo pokušati da ispoštujemo običaje na drugačiji način. Ova manifestacija je veoma posećena, građani Opova dolaze ovde. Pored predstavnika iz SPC i opštine Opovo učestvovaće i mališani iz škole Dositej Obradović iz Opova“

Radnici javnog preduzeća Mladost iz Opova angažovani su na uređenju terena kako bi bio spreman za sve posetioce koji će doći na obalu Tamiša kao bi ispoštovali običaje za ovaj praznik.

,,Morali smo malo da improvizujemo, raskrčićemo jedan deo šume tako da će ove moći da bude što više ljudi. Danas je ove kompletno Zelenilo, 7 – 8 ljudi potrudiće se da naprave što bolje uslove za sutra za plivanje za Časni krst“

Litija iz Hrama Srpske pravoslavne crkve u Opovu kreće u 11 sati i 30 minuta prema plaži na Tamišu, a posle obelažavanje Bogojavljenja za sve učesnike i posetice pripremljeno je posluženje, kažu organizatori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena