Yunet
 

Društvo

MUP apeluje na vozače da voze u skladu sa vremenskim uslovima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. januar 2024. • 15:28 •

MUP apeluje na vozače da voze u skladu sa vremenskim uslovima

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

Zbog najavljenih niskih temperatura koje su prognozirane za naredne dane, MUP apeluje na vozače da adekvatno pripreme svoja vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu.

– S obzirom da na putu postoji sneg, led ili poledica, obavezno je korišćenje zimskih pneumatike čija dubina šare ne sme da bude manja od 4 milimetra. Takođe apelujemo na vozače koji kreću na dalji put, da obavezno imaju lance ili uređaj koji povećavaju trakciju. Takođe bih želela da apelujem na sve vozače da prilagode brzinu kretanja postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe kao ni ostale učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem. Takođe bih iskoristila priliku da apelujem i na pešake da vode računa s obzirom da na kolovozima postoji sneg i led, da obrate pažnju prilikom prelaženja kolovoza i da malo više obrate pažnju na vozila koja se približavaju pešačkim prelazima, rekla je Aleksandra Miljković, komandira Saobraćajne policijske ispostave u Pančevu

Prema rečima Aleksandre Miljković, za novogodišnje i božićne praznike bilo je povećano prisustvo policijskih službenika na terenu.

–Možemo reći da su praznici prošli mirno. Što se tiče saobraćajnih nezgoda, tokom praznika bilo je 5 saobraćajnih nezgoda od toga su dve nezgode sa povređenim licem i tri saobraćajne nezgode u kojima je nastupila materijalna šteta. Policijski službenici su bili prisutni i na ulicama po gradu kao i na putevima van naselja gde su upozoravali vozače na postojeće probleme na putu, rekla je Miljković.

Kao što je za dane praznika bila pojačana kontrola saobraćaja koja je usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, ta kontrola se nastavlja i u narednom peridou. MUP apeluje na sve vozače da ne koriste alkohol ili psihoaktivne supstane prilikom upravljanja vozilom i dodaju da će svaki vozač koji bude zaustavljen u kontroli saobraćaja biti podvrgnut alko testiranju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena