Yunet
 

Društvo

U 2023. godini više beba rođeno u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. januar 2024. • 11:26 •

U 2023. godini više  beba rođeno u Pančevu

Prema matičnim knjigama, u godini za nama, u našem gradu upisano je više beba nego 2022. godine, kaže za Televiziju Pančevo matičarka Danijela Javorac. Ona dodaje da je grad Pančevo lane postao bogatiji za 1.500 novorođenčadi.

Što se tiče odnosa dečaka i devojčica, u prošloj godini imamo više dečaka. To je interesantno, do sada smo uvek imali jednak broj,ili čak više devojčica, a sada nam dečaci prednjače. Možda čak više od 60 posto dečaka rođenih, u odnosu na devojčice, rekala je Danijela Javorac, matičar

Kako saznajemo u 2023. godini opalo je interesovanje za nekadašnje „favorite“, poput Stefana, Nemanje, Sofije ili Milice, ali i za donedavno popularna kratka imena, kao što su: Vuk, Lav, Relja, Ena, Una ili Ema..

Sada se vraćamo tradiciji i najupisanije ime ove godine su Lazar i Tadija. Potom ide Vukašin, Vasilije i Mateja. Imamo Nikole, ponekog Nemanju i Stefana, ali Lazar, Tadija i Vasilije su imena koja apsolutno prednjače u 2023. godini.

Kod devojčica je u prošloj godini najzastupljenije ime Teodora. Sledeća imena po zastupljenosti su: Lena, Vasilija i Dunja . Petorica dečaka prethodne godine dobila su ime Gavrilo, a trojica Georgije, navodi naša sagovornica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena