Yunet
 

Društvo

Renovirana ambulanta na Strelištu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. decembar 2023. • 14:50 •

Renovirana ambulanta na Strelištu

Završena rekonstrukcija Zdravstvene stanice na Strelištu u kojoj se leči oko dvanaest hiljada pacijenta. Najveće probleme zadavao je krov koji je prokišnjavao i ugrožava strujne insatalcije. Sada je kompletna ambulanta uređena na zadovoljstvo pacijenta i zaposlenih, a a zhvaljući novcu koji je izdvojio Grad Pančevo.

Zahvaljući Lokalnoj samoupravi koja je izdvojila sredstva za renoviranje zdravstvene stanice Strelište, posle više decenija popravljeni su krov i instalacije koje su bile oštećene i nebezbedne za boravak u tim prostorijama, rekla je dr Zorica Sokić, direktorka Doma zdravlja.

– Krovna konstrukcija je propala i to se prenelo na unutrašnje prostorije, na elektroinstalacije, informatičku opremu.Takođe nije bilo prijatno ni zaposlenima ni pacijentima. Ova ambulanta radi za zdravstvenu zaštitu odraslih, dok su pedijatrija i služba kućnog lečenja izmeštene, rekla je dr Sokić.

Zdravstvena ambulanta na Strelištu je prostrana i velika, ali izgrađena sedamdesetih godina i osim krečenja nije bila obnavljana .Zato je ova adaptacija bila neophodna i sada pacijenti i zdravstveni radnici imaju lepo uređen prostor, kako za pacijente tako i za one koji rede. Veliki broj sugrašana, njih oko 12.000 leči se u ovoj ambulanti.

Pored ambulante Strelište, radovi su u toku i u Zdravstvenoj stanici u Omoljici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena