Yunet
 

Društvo

Vratila se veverica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. decembar 2023. • 13:22 •

Vratila se veverica

Ljubitelji Narodne bašte i blagodeti koje nam ona pruža i tokom letnjih i zimskih dana biće još zadovoljniji jer se ponovo u svoje prvobitno stanište vratila naša autohtona veverica. Veliki ljubitelj ptica spazio je i svojim objektivom zabeležio malu lepu vevericu.

Pojavila se posle dugo godina naša riđa veverica. Baš je obogatila Narodnu baštu koja je bogata sadržajem i ljudima i pticama sada se pojavila i veverica .Sve je veći broj građana koji to primećuju. Slučajno sam je spazio lepa je još je skupljala žireve lepa sa repićem bela na sredini.

Narodnu baštu je dodatno obogatila ova mala ljupka životinjica .

Narodna bašta sada ima obogaćen sadržaj i sad je pravi narodski park ima oko 70 vrsta ptica , što je veliki broj za jednu urbanu baštu .Oko 70 vrsta od toga se jedna trećina gnjezdi tu .Bilo je ranije više vrsta ali sad je urbanije ali je lepo da svi zajedno uzivamo u Narodnoj bašti.2.40

Park Narodna bašta prostire se na površini od 15 hektara, a nastala je polovinom 19. veka, tačnije Nekada je bila na samom obudu grada, ali se njegovim širenjem smestila gotovo u sam centar. Danas imamo preko 2000 stabala u samom parku Narodna bašta broji mnogo različitih biljaka. Među kojima su dren, tu su i stare tise, imamo i ginko bilobu, mečije leske, različite vrste lipa, javora, hrastrova. Sada se vratila I veverica .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena