gasic-sa-ambasadorom-maroka-o-bezbednosnoj-saradnji
Yunet
 

Društvo

Gašić sa ambasadorom Maroka o bezbednosnoj saradnji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. novembar 2022. • 17:06 •

Gašić sa ambasadorom Maroka o bezbednosnoj saradnji

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Maroka u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ambasador Belhaž naglasio je prijateljske odnose dve zemlje u političkoj i ekonomskoj saradnji i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti.

Navodi se da je, s obzirom na uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, ministar Gašić istakao da je Srbija zainteresovana za razmenu iskustava u toj oblasti i da zajednički treba da se borimo protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi.

Ambasador Belhaž uputio je poziv ministru Gašiću da u narednom periodu poseti Maroko i sastane se sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje.

Ministar Gašić zahvalio se ambasadoru na principijelnoj podršci Kraljevine Maroko u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad