Yunet
 

Sport

Fudbalska reprezentacija Slovačke u Kovačici

RTV OK • Redakcija RTV OK • 8. maj 2024. • 00:00 •

Fudbalska reprezentacija Slovačke u Kovačici

Legende slovačkog fudbala dolaze u subotu 25. maja u Kovačicu. Bivši slovački reprezentativci odigraće meč protiv veterana Slavije na stadionu Sportsko-rekreativnog centra u prestonici srpske naive.

U prethodnom meču koji su slovački internacionalci odigrali u Breznu nastupila su vrhunska fudbalska imena pored ostalih I Martin Jakubko, Ladislav Petraš, Ladislav Pecko, Samuel Slovak, Marek Sapara, Miroslav Karhan, Robert Semenik, Miloš Glonek, Jaroslav Timko, Štefan Maixner i Filip Hološko. Prisutni su bili pored terena i ostale igračke i trenerske legende među njima i Dušan Galis, Ladislav Jurkemik ili Robert Tomašek. U sastavu su još i Mihal Hip, Vladimir Kinder i Ljubomir Moravčik.

Podsetimo, manji deo sastava je učestvovao u trijumfu tadašnje Čehoslovačke na prvenstvu Evrope u Beogradu 1976. godine.

Deo njih su pre izuzetne fudbalske karijere u inostranstvu i reprezentaciji Slovačke /tri puta na PE  i jednom na PS/ svoju uspešnu karijeru počeli graditi na međunarodnoj sceni u  čuvenim klubovima – trnavskom Spartaku, bratislavskim klubovima Slovanu, Interu, Artmediji Petržalka i Njitri.

Naglašavamo, u oktobru 2023. godine su veterani Slavije izvojevali dve pobede protiv večitih rivala – najpre Crvene zvezde a zatim i Partizana.

J. Šp.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena