Yunet
 

Zdravlje

Škodrić: Od početka kovida u zdravstvu zaposleno 12.436 ljudi

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. decembar 2023. • 18:38 •

Škodrić: Od početka kovida u zdravstvu zaposleno 12.436 ljudi

Po najnovijem zaključku Vlade zaposlili smo 8.436 zdravstvenih i nezdravstvenih radnika koji su bili angažovani tokom kovida, a pre toga je od marta 2020. godine zaposleno 4.000, pa je ukupno u zdravstvenom sistemu zaposleno od tada 12.436, rekla je danas direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić.
Ona je to kazala u Užicu, gde je prisustvovala prijemu za radnike angažovane tokom pandemije kovida, sa kojima su nedavno potpisani ugovori o stalnom zaposlenju.

To su naši zdravstveni heroji, to su isti oni ljudi kojima smo aplaudirali sa naših terasa, koji su nosili skafandere danima i nisu viđali svoje porodice mesecima. Čestitam im i želim da profesionalno i odgovorno i dalje rade svoj posao, poručila je Radojević Škodrić.
Navela je da su poslednjih godina ogromna ulaganja u zdravstvo, veća nego ikada u istoriji Srbije – od izgradnje novih bolnica, nabavke savremene opreme do lekova i lečenja dece, ali da sve to ne bi imalo značaj da nije zdravstvenih radnika.
Radiće se na povećanju njihovih plata i zapošljavanju, a ako je neko ostao nezaposlen iz perioda kovida, biće zaposlen. Novina je da će se organizovati državne stipendije zdravstvenim radnicima kako bi mogli da se usavrše zbog savremene opreme i inovativnih lekova, rekla je Radojević Škodrić.
U Zdravstvenom centru Užice stalni ugovor dobila su 82 lica, a 12 je zaposleno u Specijalnoj bolnici Čigota.
Mi ćemo kao Grad nastaviti da ulažemo i u zdravstvene ustanove i ljude, čime ćemo podići usluge na najviši nivo. Sigurna sam da ćemo uz pomoć države uskoro krenuti u realizaciju rekonstrukcije Zdravstvenog centra Užice, kazala je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.
Ona je navela da je Opšta bolnica Užice dobila dve magnetne rezonance, dobiće mamograf i ultrazvučne aparate, čime će se liste čekanja smanjiti i biti ubrzana dijagnostika.
Direktorka RFZO je posle prijema radnika obišla Opštu bolnicu Užice, deo gde je planinara nova magnetna rezonanca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena