Yunet
 

Turizam

Dani planinara Srbije od 14. do 16. juna na Fruškoj gori u Vrdniku 

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. jun 2024. • 15:46 •

Dani planinara Srbije od 14. do 16. juna na Fruškoj gori u Vrdniku 

Akcija od posebnog značaja Planinarskog saveza Srbije, Dani planinara Srbije održaće se od 14. do 16. juna na Fruškoj gori, u Vrdniku.

Tehnički organizatori su PD „Zmajevac” iz Vrdnika i PK „Borkovac” iz Rume, a ovo je uvek lepa prilika da se okupe klubovi i društva iz cele zemlje, da planinari uživaju zajedno u prirodi, druže se, razmene iskustva, pa i da se takmiče u raznim disciplinama. Prošle godine u Ovčar Banji bilo je više od 1.500 ljudi iz 70 klubova iz Srbije.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu u 9,30 časova na centralnoj bini, na terenu Fudbalskog kluba „Rudar“, Trg Cara Lazara bb. Na toj lokaciji će biti start i cilj svih sportskih manifestacija, osim planinarskog višeboja, kao i proglašenje pobednika i svečano zatvaranje.

Tokom tri dana biće organizovana mnogobrojna takmičenja i razne aktivnosti. U petak uveče od 19 časova u Vrdniku, u zgradi Kasina, održaće se promocija knjige „Znameniti planinari Vojvodine“, autora Borivoja Veljkovića i Milivoja Erdeljana, a posle toga u 20 časova sledi projekcija planinarskog filma.

Za subotu su predviđene dve pešačke ture (kraća od 9 km i duža od 18 km), državno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji, planinarski višeboj na Beočinskim livadama, ispod Brankovca, predavanje iz oblasti speleologije i rok koncert za kraj dana i sumiranje utisaka. Nedelja je rezervisana za još jednu pešačku turu (14 km), državno prvenstvo u trekingu i Tehnički dan Službe vodiča Planinarskog saveza Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena