Yunet
 

Privreda

Sofić: Za opremanje industrijske zone u Temerinu 60 miliona dinara

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. januar 2024. • 19:44 •

Sofić: Za opremanje industrijske zone u Temerinu 60 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić sastao se danas u Temerinu sa predsednikom Opštine Mladenom Zecom, sa kojim je potpisao ugovor o projektu infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovne zone u Temerinu u vrednosti od 104,8 miliona dinara.

Sofić je tom prilikom naglasio da je ovo jedan od ukupno dva odobrena projekta za opštinu Temerin na konkursu za sufinansiranje industrijsko-poslovnih zona. Reč je o izgradnji sekundarnog kanalizacionog voda u Ulici cara Lazara, istočno od Novosadske ulice, do radne zone u blokovima 21 i 26 u Bačkom Jarku, u dužini od 1,9 kilometara, za šta je Sekretarijat opredelio 60 miliona dinara.

„Danas smo potpisali ugovor o sufinansiranju izgradnje kanalizacione mreže, a u narednom periodu biće realizovano potpisivanje drugog odobrenog projekta za opštinu Temerin. U pitanju je rekonstrukcija saobraćajnice, takođe u Ulici cara Lazara, u naselju Bački Jarak, u dužini od 1,3 kilometra, te proširenje kolovoza na deonici ukrštanja Novosadske ulice i državnog puta IIA-102. Za tu namenu izdvojili smo 90 miliona dinara“, poručio je Sofić tokom sastanka sa Zecom i naglasio da će se time omogućiti brži protok saobraćaja u dve trake, što je od izuzetnog značaja za Temerin, ali i kompanije koje već posluju ili nameravaju da investiraju u ovoj zoni.

Sofić je najavio i nova ulaganja tokom 2024. godine i dodao da će resorni sekretarijat za opremanje industrijskih zona opredeliti dodatnih 500 miliona dinara.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec kazao je da su odobreni projekti prioritet i da je reč o zoni koja zapošljava više stotina ljudi. On je izrazio zahvalnost na podršci koju Pokrajinska vlada pruža lokalnim samoupravama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena