Yunet
 

Privreda

Gradonačelnik Đurić obišao Auto-servis čiji je vlasnik dobio bespovratna sredstva od grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. decembar 2023. • 17:35 •

Gradonačelnik Đurić obišao Auto-servis čiji je vlasnik dobio bespovratna sredstva od grada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem obišao je Auto-servis „Stankin“ u Veterniku čiji je vlasnik na osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku osnovnih sredstava mikro i malim preduzećima na teritoriji Grada Novog Sada za 2023. godinu dobio sredstva za nabavku ispitnog stola za testiranje pumpi dizel motora.

– Grad Novi Sad od 2020. godine pomaže malim i mikro preduzećima takođe i preduzetnicima za unapređenje njihovog posla kroz konkurs javnog poziva za nabavku mašina i opreme za rad i te 2020. godine smo zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka napravili prvi konkurs na kom su nam se javila 33 privredna subjekta sa teritorije Grada Novog Sada, a vrednost koju smo tada opredelili bila je 15 miliona dinara. U ovoj godini ukupno 94 privredna subjekta su dobili bespovratna sredstva, a iznos koji smo namenili bio je 50.000 dinara i kad saberemo ovu i prethodnu godinu dolazimo do brojke da je za 4 godine 287 privrednih subjekata dobilo sredstva, a ukupna vrednost iznosi 139 miliona dinara – rekao je Đurić.

Gradonačelnik je takođe dodao da su ova sredstva preko potrebna svim malim i mikro preduzećima kako bi zaposlili ljude i kako bi bili konkurentniji na tržištu.

-Vlasnik, odnosno gospodin Stankin, dobio je 700.000 dinara za mašinu koja dijagnostikuje kvarove dizni i uz pomoć nje je brže i lakše popraviti sve. To znači brže obavljanje posla, uz to i više zarade. Grad Novi Sad je za narednu godinu opredelio 70 miliona dinara za ovu značajnu podsticajnu meru, a u aprilu bismo trebali da objavimo javni poziv na koji želim da pozovem sve preduzetnike da se prijave, sa teritorije Novog Sada – zaključio je Đurić.

Prisutnima se obratio i vlasnik auto-servisa, Milorad Stankin koji je rekao:

– Hvala gradu što mi je dodelio ta sredstva jer su mi veoma značajna u olakšavanju poslovanja.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena