Yunet
 

Privreda

Grad Novi Sad subvencijama pomaže preduzetnike i mala preduzeća

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. decembar 2023. • 14:00 •

Grad Novi Sad subvencijama pomaže preduzetnike i mala preduzeća

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem obišao Auto-servis „Stankin“ iz Veternika čiji je vlasnik na osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku osnovnih sredstava (mašina ili opreme) mikro i malim preduzećima i preduzetnicima na teritoriji Grada Novog Sada za 2023. godinu dobio novčana sredstva za nabavku ispitnog stola koji se koristi za testiranje svih vrsta pumpi koje su deo dizel motora.

– Danas smo se na terenu uverili koliko zaista znači realizacija ovakve jedne podsticajne mere Grada, kao što je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća, kao i za preduzetnike. Čestitam na dobijenim sredstvima direktoru Miloradu Stankinu i njegovim zaposlenima u Auto-servisu na Veterniku i želim im mnogo uspeha u daljem radu. Tom subvencijom je njima omogućena efikasnija dijagnostika kvara u auto-servisu, odnosno brži remont ili popravka, što znači i više posla, odnosno prihoda. Želim da poručim novosadskim preduzetnicima da na proleće obrate pažnju na konkurse koje raspisuje naša Gradska uprava za privredu, jer će već u aprilu moći da konkurišu za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara. Neka nastave da traže više i bolje, da streme novim i sve boljim rezultatima, a Grad Novi Sad će im uvek biti pouzdan partner za razvoj poslovanja – rekao je Milan Đurić.

Milorad Stankin zahvalio se Gradu Novom Sadu i istakao da je on dobio ukupno 700 000 dinara od Grada Novog Sada za nabavku ispitnog stola na čemu je zahvalan, kao i da će mu to veoma značiti za unapređenje dijagnostike kvara.

Od 2020. godine Grad Novi Sad pruža konkretnu podršku mikro i malim preduzećima i preduzetnicima kako bi unapredili svoje poslovanje, i to kroz nabavku mašina ili druge opreme za rad, a putem Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava. Do sada je ukupno 287 privrednih subjekata dobilo ukupno 139 miliona dinara za nabavku novih sredstava za rad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena