Yunet
 

Politika

MUP: Svako ko pokuša da nasilno uđe u institucije biće procesuiran u skladu sa zakonom

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. decembar 2023. • 21:20 •

MUP: Svako ko pokuša da nasilno uđe u institucije biće procesuiran u skladu sa zakonom

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore ovog skupa ispred liste „Srbija protiv nasilja“ da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene objekte.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije.

Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno uđe u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom.

Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste „Srbija protiv nasilja“ upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ garantovali su da do takvih incidenata neće doći.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena