Yunet
 

Politika

Vučević: Važnije od sastava Vlade je kakvu će ona politiku provoditi

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. oktobar 2022. • 10:01 •

Vučević: Važnije od sastava Vlade je kakvu će ona politiku provoditi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević govorio je za TV Pink o najvažnijim društvenim temama, ali i o formiranju nove Vlade Srbije.

"Ne bih mogao da kažem da je spekulacija ili realan scenario, ali ono što mora prethoditi izboru nove Vlade jeste usvajanje Zakona o vladi ministarstvima. Verujem da ćemo u toku ove sedmice ili početkom sledeće, mi imati u Srpskoj naprednoj stranci Predsedništvo i Glavni odbor. Još nisu zakazane sednice, ali 23. oktobar je neki realni vremenski okvir. Onda će SNS koji je dobio većinsku podršku građana i kao nosilac buduće Vlade doneti odluku o koaliciji, odnosno sa kim će ići u Vladu. Izvesno je da će biti koalicija sa SPS strankom. Njih dvojica su već dugo saborci i dugo rade zajedno, zajednički će raditi za boljitak građana Srbije, na očuvanju državnih i nacionalnih interesa. Nije lak zadatak pred novom Vladom, ali Srbija će dobiti Vladu u narednom periodu i kada smo davali obrazloženje zašto su nešto duži rokovi, moraju da razumeju da smo prvo morali da odgovorimo na ove diplomatske izazove, sastanke, biti prisutan na važnim događajima", istakao je Vučević.
Vučević je naglasio da pritisci koje Srbija trpi, na ivici skoro Svetskog rata, sve to utiče na unutrašnje procese.
"Ono što se dešava u svetu ima uticaja i na nas, u smislu šta se dešava, šta su prioriteti, kako odgovoriti na izazove oko energenata. Mi smo imali nekoliko sastanaka u vezi sa grejnom sezonom. Postoji Vlada u tehničkom mandatu koja obavlja svoje redovne poslove, a verujem da ćemo u naredne dve nedelje dobiti Vladu. Prirodno je da nova Vlada ima novi personalni sastav, ta Vlada treba da oslikava potrebe građana Srbije i politiku Srbije. Ja verujem da će Ana Brnabić zajedno sa predsednikom Republike izaći pred medije i odmah posle sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS, objaviti i predlog Zakona o Vladi ministarstva", rekao je Vučević.
Vučević je naveo da je važnije od sastava Vlade to kakvu će politiku ona provoditi, te da će ona biti Vlada kontinuiteta u kontekstu politike koju pre svega provodi predsednik Vučić.
"Ona mora da ima neki novi volumen i energiju, uneće živost i biće veliki zadatak pred premijerkom. Voleo bih i da postoji jedno jače zajedništvo u samoj Vladi, da bude manje disonantnih tonova i individualnih smatranja i razmatranja. Vi kada ste član Vlade morate da sprovodite politiku Vlade, svoje mišljenje možete da izrazite na sednicama, ali kada država formira tela onda morate da sledite politiku države. Ne treba svi isto da misle i treba da budu otvorene rasprave u Vladi", rekao je Vučević.

 

Foto: Instagram milosvucevic_gradonacelnik
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena