Yunet
 

Društvo

Mali: Do kraja nedelje završićemo isplatu pomoći srednjoškolcima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. decembar 2023. • 09:57 •

Mali: Do kraja nedelje završićemo isplatu pomoći srednjoškolcima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će do kraja ove sedmice biti završena isplata državne pomoći srednjoškolcima.

„Reč je o oko 235.000 učenika, a njima će biti isplaćeno po 10.000 dinara“, rekao je Mali gostujući na TV Pink.

Podsetio je da je nedavno ljudima koji primaju socijalnu pomoć isplaćeno po 10.000 dinara, a penzionerima po 20.000 dinara.

Mali je naveo da su javne finansije stabilne i da na državnom računu trenutno ima skoro pet milijardi evra.

Mali: Srbija ispunila sve preporuke u borbi protiv finansijskog kriminala

Prema izveštaju Komiteta Saveta Evrope o borbi protiv finansijskog kriminala i pranja novca, koji smo dobili u utorak, Srbija je ispunila svih 40 preporuka, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

„Bolji smo od svih zemalja u regionu i od zemalja Evropske unije koje se graniče sa nama. Hrvatska i Bugarska su na sivoj listi, videćemo kako će proći Crna Gora. Albanija je tek sada ispunila neka očekivanja, a Srbija je ispunila svih 40 preporuka“, rekao je Mali za TV Pink.

Ocenio je da je to za građane Srbije veoma važno i da pokazuje da nam je sistem transparentan kada je reč o borbi protiv korupcije i finansijskog kriminala.

„To je ogroman uspeh za sve nas, jer znači da smo atraktivniji i sigurniji za investicije, a to znači nova radna mesta, nove investicije i bolju budućnost“, zaključio je Mali.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena