Vojvodjanski

Zdravlje

Raste broj kovid pozitivnih, sve više obolelih tinejdžera

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. septembar 2021. •

Raste broj kovid pozitivnih, sve više obolelih tinejdžera

Pored kovid ambulante u Mikronaselju i febrilne ambulante u Opštoj bolnici, za odrasle sa simptomima korna virusa otvorena je i ambulanta u dvorištu II Zdravstvene stanice u Svetosavskoj 53. Ova ambulanta je adaptirana i uređena tokom leta, a sredstva za radove obezbedila je gradska uprava. Prema rečima dr Biljane Marković, direktorice Doma zdravlja radno vreme ove kovid ambulante je od 7 do 22 sata dok je ambulanta u Mikronaselju otvorena od 7 do 14 časova. Potreba za otvaranjem još jedne ambulante nastala je usled povećanja broja prvih i kontrolnih pregleda. Lekari na dnevno pregledaju više od 100 pacijenata i primera radi u ponedeljak je od ukupnog broja prvih pregleda 18 njih bilo pozitivno na korona virus na antigenskom testu. Pored dve ambulante za odrasle u okviru Dečijeg i Školskog dispanzera radi i febrilna ambulanta za decu gde je takođe više od 100 pregleda dnevno. Svakog dana više od desetoro dece i mladih bude pozitivno na ovaj virus i to su mahom srednjoškolci, dok je manji broj pozitivnih osnovaca koji pohađaju 7. ili 8. razred. Sreća je da deca i mladi imaju blažu kliničku sliku i da za sada niko od zaraženih nije hospitalizovan.

Povećanje broja zaražene dece uslovilo je i da pojedina odeljenja u školama počnu sa online nastavom. Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora škola napominje da je prema nezvaničnim podacima desetak odeljenja u četiri kikindske srednje škole na destodnevnoj online nastavi jer je dvoje ili više učenika obolelo od korona virusa. Osim zaraženih učenika, kovid pozitivni su i pojedini prosvetni radnici. Epidemiološku situacija u gradu stručnjaci ZZJZ prate iz časa u čas, sredom se radi presek stanja u školama u čitavoj Srbiji, a petkom se objavljuje spisak lokalnih samouprava u kojima se prelazi na druge modele nastave, napomenuo je Tihomir Farkaš.

Kada je reč o broju zaraženih prema podacima koji su dostupni na sajtu kikindskog ZZJZ u ponedeljak, 13. septembra, u Kikindi je bilo 492 aktivna slučaja.

Vakcinacija prvom dozom vakcine neznatno je bolja u odnosu na raniji period tako da se dnevno vakciniše 30-ak sugrađana. Vakcinacija trećom dozom obavlja se nesmetano i svi koji su primili dve rešeni su da pojačaju imuni odgovor trećom dozom.

Preporučujemo još …


U Južnom Banatu 37 novoobolelih

Zdravlje

RTV Pančevo

Česte virusne infekcije među decom

Zdravlje

RTV Pančevo

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Zdravlje

RTV Santos

U Južnom Banatu 7 novozaraženih

Zdravlje

RTV Pančevo

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija