Vojvodjanski
 

Sport

Rekreacioni centar „Adica“ dobio novu atletsku stazu

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 1. novembar 2022. • 10:32 •

Rekreacioni centar „Adica“ dobio novu atletsku stazu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, zajedno sa predsednikom Opštine Ada Zoltanom Bilickim, obišao je juče Rekreacioni centar „Adica“ u Adi i tom prilikom otvorio novoizgrađenu atletsku stazu.

Basta je istakao da je Pokrajina prepoznala potrebe ove opštine i podsetio na to da je reč o projektu u čijoj su realizaciji zajednički učestvovali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa 10 milona dinara i Opština Ada sa 21,3 miliona dinara.

„Ada spada u red vojvođanskih opština koje zaista puno ulažu u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Naredne godine ovde nas očekuju Radničke sportske igre i siguran sam da će Ada i tada biti na visini zadatka i da će na najbolji način organizovati taj sportski događaj, gde će se takmičiti veliki broj učesnika u čak 19 sportskih disciplina“, naglasio je Basta. On je izrazio uverenje da će se ova saradnja nastaviti, te da će biti realizovani novi kvalitetni sportski projekti.

Predsednik Opštine Ada Zoltan Bilicki zahvalio je Pokrajinskoj vladi, resornom sekretarijatu, kao i opštinskim mesnim zajednicama, na partnerstvu u okviru ovog značajnog projekta.

„Verujem da ćemo naredne godine biti dobri domaćini na Radničkim sportskim igrama. Želimo još ulaganja u sportsku infrastrukturu u našoj opštini, koja treba da doprinesu i podizanju turističkih kapaciteta. Jedan od načina za to jeste i unapređenje Rekreacionog centra ′Adica′, uključujući i novi velnes centar“, izjavio je Bilicki.

Novoizgrađena atletska staza ima ukupnu dužinu od 400 metara i četiri trake za trčanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena