Vojvodjanski
 

Sport

Mirović primio zlatne rvače

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 22. septembar 2022. • 12:44 •

Mirović primio zlatne rvače

Povodom istorijskog uspeha rvačke reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas osvajače zlatnih medalja Sebastijana Nađa i Matu Nemeša i delegacije Rvčakog saveza Srbije i Rvačkog saveza Vojvodine.

Izuzetan uspeh – ukupno četiri zlatne medalje, sve u grčko-rimskom stilu, pored Nađa i Nemeša, ostvarili su i reprezentativci Ali Arslan i Zurab Datunašvili, dok je bronzanu medalju, u slobodnom stilu, osvojio Stevan Andrija Mićić.

Čestitajući rvačima, predsednik Mirović ocenio je da su naši reprezentativci prikazali vrhunsko umeće, koje je rezultirao sjajnim dostignućima i još jednom potvrdilo da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona.

Podsetivši na to da je Pokrajinska vlada uvek pružala podršku radu Saveza, naročito 2017. i 2019. godine kada su evropska prvenstva u rvanju održana u Novom Sadu, predsednik Mirović rekao je da će tako biti i u budućnosti, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijih uslova za bavljenje tim sportom.

„Organizacija ovog sportskog događaja, koji je u Beogradu okupio 800 sportista iz 80 zemalja, potvrda je i priznanje važnosti i ugleda koje srpsko rvanje ima u svetu“, saglasio se predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakavši da je takmičenje uspešno organizovano zahvaljujući podršci države.

Rvači su zahvalili Pokrajinskoj vladi na višegodišnjem stipendiranju.

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, selektor nacionalnog tima Milorad Dokmanac, predsednik Rvačkog saveza Vojvodine Robert Molnar i sekretar Rvačkog saveza Vojvodine Slaven Dokmanac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija