Vojvodjanski

Sport

Kuglaši „Vojvodine“ na reprezentativnim pripremama za Svetsko prvenstvo

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 29. jul 2021. • 15:58 •

Kuglaši „Vojvodine“ na reprezentativnim pripremama za Svetsko prvenstvo

Seniorska ekipa Kuglaškog kluba „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta minulu sezonu u Prvoj ligi Srbije u grupi Vojvodina završila je na petoj poziciji na tabeli.

Za treće mesto nedostajao im je samo jedan bod, ali uzimajući u obzir da je najmlađi tim u državi, koji čine momci od 16 do 20 godina i nekoliko iskusnijih igrača, bio desetkovan usled korona virusa, različitih povreda i poslovnih obaveza, dobar deo igrača iz prve postave veći deo prvenstva nije bio u mogućnosti da se takmiči, već je ta obaveza spala na rezervnu postavu.

„Vojvodina“ je prošle godine ušla u Prvu ligu Srbije sa ciljem da se plasira u Superligu, što se ipak nije obistinilo. Želja ostaje za narednu sezonu.

Kuglaški klub „Vojvodina“ ima još i juniorsku i kadetsku ekipu, obe podjednako uspešne. Ove godine juniori „Vojvodine“ izborili su titulu prvaka Srbije, u tandemima zauzeli su prvo i treće mesto. Klub može da se podiči i osvajačem pokrajinskog kupa

Kod kadeta na pojedinačnom prvenstvu Srbije treće mesto osvojio je Hunor Radatovič, dok je isti igrač osvajač i kupa Vrbasa, a za prvaka kupa Vojvodine izborio se Gabor Kurcinak

O kvalitetu igrača iz Bačkog Gradišta govori i to da su trojica pozvana na reprezentativne pripreme pred Svetsko prvenstvo u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Zapaženi rezultati Bačkogradištanskog kluba zapali su za oko i Ministarstvu omladine i sporta, koje je rešilo da stipendira juniora Marka Erdeljana, dok je kadet Hunor Radatovič dobio stipendiju od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sa druge strane, za treninge, pripreme i samo takmičenje u postojećoj ligi i rangu više nedostaje im odgovarajuća kuglana.

Preporučujemo još …


Turnir u basketu 3X3 u Novom Sadu

Sport

Novosadska TV

Remi Želje u Vršcu

Sport

RTV Pančevo

Rekreativno veslanje

Sport

Novosadska TV

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija