Vojvodjanski
 

Projekti

ŽENE U IT - Una Stankov

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 28. decembar 2022. • 20:30 •

ŽENE U IT - Una Stankov Una Stankov

Osim formalnog i tehničkog znanja koje se stiče na fakultetima ili kroz različite kurseve, za uspeh u IT sektoru neophodna je kreativnost, inovativno rešavanje problema i kritičko razmišljanje. Ko poseduje ove veštine može pronaći svoje mesto u IT industriji. Unu Stankov iz Novog Sada ljubav prema umetnosti usmerila je ka marketingu i dizajnu, pa je na Fakultetu tehničkih nauka studirala na smeru Grafički inžinjering i dizajan.

Na tribini „Mladi u IT“ koju je organizovao Centar za proaktivno poslovanje Biznisnova, govorila je o veštinama koje su neophodne za rad u ovoj oblasti.

Una je vlasnica studija za dizajn Kreatika i okuplja tim mladih ljudi koji su posvećeni poslu. Kaže da im je cilj da klijentima ponude najbolje vizuelno rešenje usluge ili proizvoda. Kreiraju grafički identitet firme, ali i celokupnu sliku u javnosti, dizajniraju ambalažu, izrađuju i održavaju web sajtove, a ovaj posao podrazumeva i niz drugih aktivnosti.

Za nekoga ko želi da se bavi dizajnom i marketingom kreativnost je važna, jer to određuje kojem delu posla će se posvetiti. Klijentima treba ponuditi nova rešenja, jer im je to put do prepoznatljivosti na tržištu. Sveže ideje uvek su dobrodošle, pa mladi imaju mnogo prilika da pokažu svoju inovativnost.

Mada je do sada imala mnogo uspešnih projekata, Una kaže da je najponosnija na svoj tim. Oni su, kaže primer da se ljubav i želja za napredovanjem u poslu na kraju uvek isplate.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije



Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija