Vojvodjanski
 

Projekti

DECA I MLADI U SVETU INORMACIJA II – Na početku svega...

Vojvodjanski • Vlada Jovanović • 20. oktobar 2022. • 10:00 •

DECA I MLADI U SVETU INORMACIJA II – Na početku svega... DECA I MLADI U SVETU INORMACIJA II – Na početku svega...

Sociolozi smatraju da je veoma važno za budućnost novih genercija, da maksimalnu pažnju i napore uložitimo u usmeravanje mladih, od najranijih dana, na pravilan odabir uzora sa jedne strane, ali i na kritički odnos prema sadržajima koji su dostupni na interntu. S obzirrom na to da danas u sve mlađem uzrasstu deca počinju da koriste internet potrebno je da ih naučimo pravilnom korišćenju društvenih mreža i internet servisa. Strategija za mlade predviđa čitav niz mera među kojima su i medijske kampanje koje će promovisati prave vrednosti i doprineti podizanju nivoa svesti javnosti o potrebi usmeravanja mladih na usvajanje pravih vrednosti.

Naravno, neosporan jei uticaj porodice od najranijeg uzrasta jer smo svedoci da su deci dostupni mobilni telefoni, računari I tableti vež u predškolskom dobu. To je intenzvirano izolacijom na kojusmo bili prisiljeni u vreeme pandemije. To je bila i tema razgovora sa pedagogom, Dijanom Radojković. Prema njenim rečima, mlađim generacijama su internet i društvene mreže prirodno okruženje u kojem se dobro snalaze, a za njihovo medijsko opismenjavanje neophodni su i prilagođeni sadržaji u školskim programima i razvoj kritičkog mišljenja. Ceo razgovor sa gospođom Radojković pogledajte u video prilogu.

Projekat je sufinansiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine. Stavovi u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena