Vojvodjanski
 

Projekti

DIGITALNO SUTRA - Bojana Đipalo

Vojvodjanski • Vlada Jovanović • 1. oktobar 2021. • 9:00 •

DIGITALNO SUTRA - Bojana Đipalo DIGITALNO SUTRA - Bojana Đipalo

Digitalno sutra, serijal koji će vam predstaviti mlade ljude koji su uspeli da informacione tehnologije i društvene mreže u okviru njih, iskoriste u svrhu propagiranja dobrih vrednosti, i pozitivnih primera iz sveta preduzetništva.

Naš sagovornik, Bojana Đipalo, ekonomista, zanatlija pod brendom Draguljče.
Kako je nastala ideja za kreiranjem brenda Draguljče?

Inspirisla me je moja baka koja me je i naučila pletenju, budući da je osnova Draguljče brenda pletenina. Moji roditelji se u to vreme nisu slagali sa tim da pletem kape i šaleve, pa sam često štrikala noću krišom. Ipak, baka je uvidela koliko sam vešta sa rukama kada je pletenje u pitanju i poklonila mi prve igle. U školi, često sam nailazila na otpor vršnjaka jer sam se bavila nečim tako staromodnim, da bih vremenom mnoge privolela na svoju stranu, tako što su učili od mene kako se štrika ili tako što sam im štrikala kape.

U to vreme se omladina okupljala po kafićima, a danas na društvenim mrežama. Primetila sam da svoj brend predstavljaš na mrežama malo drugačije, tj. pored pletenine, baviš se još nekim temama. O čemu se radi?

Sem rukotvorina kao što su kape, šalevi i ručno rađeni nakit, volim da ističem i mudrosti i savete mladima, kako vezano za život, tako i vezano za način na koji hobi mogu pretvoriti u biznis i slično...

Koje teme su bile najzapaženije na tvojoj društvenoj mreži, a da se tiču života i saveta?

Razne teme su znale da izazovu reakciju, poput „Koliko ste iskreni u komunikaciji sa drugima“ i „Kako reagovati na komentare okoline“. Vezano za drugu temu, ja da sam slušala druge, nikada se ne bih bavila pletenjem, što iz hobija ima tendenciju da preraste u biznis. Mladim ljudima bih poručila da se drže svojih snova i budu istrajni kako bi ih ostvarili.

Smatraš li da možeš da budeš uzor mladima koji žele da se bave zanatom kojim se ti baviš?
Naravno! Uvek sam rada da pomognem, edukujem i pokažem kako se nešto radi vezano za pletenje, svakome ko je rad da nauči.
Bojana, hvala na razgovoru!

Instagram: https://www.instagram.com/draguljce_nakit/

Пројекат „Дигитално сутра“ суфинансиран је средствима Градске управе за културу Града Новог Сада. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena