Vojvodjanski
 

Privreda

Nastavak saradnje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda AP Vojvodine

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 18. mart 2024. • 17:13 •

Nastavak saradnje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda AP Vojvodine

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković potpisali su danas ugovor u ukupnoj vrednosti od 80 miliona dinara za nove programske aktivnosti Fonda utvrđene finansijskim planom Sekretarijata u 2024. godini.

Ovo je četvrta godina zaredom intenzivne saradnje resornog sekretarijata i Garancijskog fonda, a cilj ovog ugovora jeste unapređenje konkurentnosti privrede zajedničkim aktivnostima i projektima.

Ovom prilikom Ivanišević je istakao da resorni sekretarijat i Garancijski fond udružuju sredstva kako bi ojačali finansijske institucije čiji je osnivač Pokrajina, sa ciljem kvalitetnijeg izlaska korisnika Fonda na tržište, u smislu kreditiranja kod poslovnih banaka uz zajedničko učešće na sajamskim manifestacijama.

„Sa današnjim ugovorom Pokrajinska vlada je namenila ukupno 500 miliona dinara za Garancijski fond putem resornog sekretarijata, jer jak Fond podrazumeva bolje kreditne uslove za sve privrednike i poljoprivrednike na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Ivanišević i podsetio na to da je Sekretarijat na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, zahvaljujući Garancijskom fondu, predstavio sve ono što Vojvodina jeste.

On je istakao i dugogodišnju uspešnu saradnju sa Turističkom organizacijom Vojvodine, Razvojnim fondom AP Vojvodine i drugim institucijama i socijalnim partnerima u Vojvodini, i dodao da će i u narednom periodu biti nastavljena politika njihovog jačanja, kao i međusobnih veza.

Prisutnima se obratio i direktor Garancijskog fonda Đorđe Raković, koji je naveo da su subvencije Sekretarijata i garantne linije Fonda dovoljne da privrednici i poljoprivrednici realizuju svoje projekte.

„Garancijski i Razvojni fond AP Vojvodine pružaju povoljnije uslove nego poslovne banke. Subvencije često nisu dovoljne da se sprovede investicija i privrednici traže ostatak sredstava kod banaka. Garancijski fond je tu da obezbedi lakši put ka finansijskom tržištu – bolje uslove, nižu kamatnu stopu, duži grejs period i anuitete plaćanja koji klijentu odgovaraju“, istakao je Raković.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

Vojvodjanski

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

Vojvodjanski

Neke važne stvari



SportiCom

Vojvodjanski

SportiCom

Da pitamo

Vojvodjanski

Da pitamo

ZOOM

Vojvodjanski

ZOOM


Balkanorama

Vojvodjanski

Balkanorama
Budi human - Helena