Vojvodjanski
 

Privreda

Vojvođanski ženski biznis: Najvažnije je voleti ono što radimo

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 24. decembar 2022. • 14:02 •

Vojvođanski ženski biznis: Najvažnije je voleti ono što radimo

Nakon višegodišnjeg iskustva sa preduzetništvom u okviru porodičnog posla, Bosiljka Josimović iz Novog Bečeja je ostvarila svoj san, pokrenuvši sopstveni biznis u vidu salona za lepotu. Inicijalno, plan je bio bavljenje negom lica i tela, međutim, salon Bosiljke Josimović danas nudi pregršt usluga. Koliko je važno da, koji god posao obavljamo, imamo odgovarajuću edukaciju i koliko je teško biti „sam svoj gazda“, a pritom i žena, Bosiljka Josimović otkriva:

— Bilo je pokušaja, bilo je odustajanja, bilo je svega. Da je teško, pa i nije toliko. Treba biti hrabar, uporan i jako želeti. Ja ovaj posao izuzetno volim, samim tim onda mi on i nije težak. Ima uspona i padova, naravno, ali čini mi se da se nekako snalazim. Inače, moram reći da je nega lica nešto što ja najviše volim da radim i zato mi je najdraže kad imam klijente u tom domenu. Ostale moje usluge se samo nadovezuju na to. Dakle, pored nege lica, tu su epilacija i depilacija, usluga sunčanja u solarijumu i nokti, koji su danas vrlo popularni, to je ono što bih izdvojila iz cele ponude usluga. Ono što je važno istaći, jeste činjenica da ja imam završenu i školu za kozmetičare, što je i jedan od uslova za otvaranje kozmetičkog salona. Naravno, u međuvremenu, bilo je neophodno dodatno se edukovati putem raznih radionica, obuka i slično, jer je kozmetologija izuzetno napredovala u svakom smislu te reči. Dakle, kad god sam mogla da priuštim sebi neku edukaciju, odnosno dopunu znanja, to sam i uradila. Zaista je neophodno pratiti aktuelnosti i uložiti mnogo truda da bismo došli do zavidnog kvaliteta usluga. S tim u vezi, istakla bih da je u radu izuzetno važno koristiti vrhunske i proverene preparate. Upravo takve koristim i ja, dakle, profesionalne preparate koji su se u praksi pokazali kao najbolji, u smislu rezultata koje pružaju. Ono što bih još želela ovom prilikom da istaknem, jeste da sam prilikom pokretanja samostalnog biznisa dobila i pomoć države u vidu sredstava koja se dodeljuju kao pomoć za samozapošljavanje. Na tome sam zaista zahvalna, jer mi je u tom trenutku to mnogo značilo, bila mi je to neka vrsta „odskočne daske“. Takva sredstva, ukoliko se pametno usmere i te kako mogu da pomognu u poslu uopšte.

Za sve koji žele da započnu sopstveni posao, Bosiljka Josimović ima važnu poruku.

— Moja poruka je da morate voleti ono što radite. Naravno, treba biti i hrabar, jer vremena su, nažalost, teška, treba opstati, treba se boriti, verovati, treba mnogo raditi. Moram priznati da je moje radno vreme takvo da dajem celu sebe u posao, jednostavno, možda se mora raditi i više nego negde gde se radi osam sati dnevno, ali sve to ima i svoje prednosti i mane. Ipak, ljubav prema poslu koji radite izuzetno je bitna, kao i upornost, naravno.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena