Vojvodjanski
 

Privreda

Podrška starim zanatima

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 6. oktobar 2021. • 11:06 •

Podrška starim zanatima

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio je ugovore korisnicima sredstava po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje preduzetnika, mikro i malih pravnih lica od interesa za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti u 2021. godini. Sredstva su dobila 24 korisnika, u ukupnom iznosu od 5 miliona dinara.

Nikola Đuran iz Sombora, treća generacija sarača, sredstva će iskoristiti za nabavku materijala. Smatra da je finansijska podrška veoma važna za očuvanje starih zanata, ali da država treba da pruža i druge vidove pomoći, kako bi se postigla konkurentnost na tržištu.

U Srbiji je registrovano oko 200 starih zanata. Prema rečima Slavka Novakovića, predsednika Udruženja zanatlija Novi Sad, i u ovom gradu ih ima, a bilo bi ih znatno više da naša zemlja ima Zakon o zanatstvu.

Dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, istakao je da je Konkurs, na koji se prijavilo trostruko više zanatlija od broja onih koji su dobili sredstva, važan s više aspekata.

Pokrajinski sekretar je napomenuo da će podrška starim zanatima biti pružena i kroz  konkurse za zapošljavanje, jer, kako je rekao, u Vojvodini postoji veliko interesovanje za ovaj oblik privrede.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena