Vojvodjanski
 

Privreda

Dodeljeni ugovori za zapošljavanje i samozapošljavanje vredni 42 miliona dinara

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 29. jul 2021. • 14:54 •

Dodeljeni ugovori za zapošljavanje i samozapošljavanje vredni 42 miliona dinara Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

U Pokrajinskoj vladi su danas dodeljeni ugovori korisnicima sredstava po javnim konkursima za oblast zapošljavanja – za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova, koje je za tekuću godinu raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a koji su usaglašeni sa merama koje za ove oblasti predviđa Nacionalna služba za zapošljavanje.

Milica Petković Buraui će, zahvaljujući sredstvima koja je dobila na konkursu za samozapošljavanje, otvoriti salon lepote.

Firma SRB-CT iz Bačkog Jarka će subvenciju za zapošljavanje nezaposlenih lica nameniti za zapošljavanje jednog administrativnog radnika.

Ugovore je korisnicima svečano uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, koji je istakao da je koncept Sekretarijata, koji je podržala Pokrajinska vlada, efikasan način za očuvanje radnih mesta i otvaranje novih, kao i plan da se osnivaju nova preduzeća i da se sprovođenjem javnih radova na lokalnom nivou utiče na jačanje kolektivne svesti o društvenoj odgovornosti.

izjava dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam

Na konkursu za samozapošljavanje dodeljeno je 60 subvencija, na konkursu za zapošljavanje nezaposlenih lica 61 za zapošljavanje 88 lica, a na konkursu za sprovođenje javnih radova, subvencionisan je 21 projekat i radno su angažovana 34 lica. Za ove namene, Sekretarijat je opredelio ukupno 42 miliona dinara.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena