Vojvodjanski
 

Poljoprivreda

Za savetodavne poslove u oblasti zaštite bilja 188 miliona

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 14. mart 2023. • 09:51 •

Za savetodavne poslove u oblasti zaštite bilja 188 miliona

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo danas je dodeljeno 29 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu Javnog poziva za učešće pravnih lica u obavljanju savetodavnih i prognozno-izveštajnih poslova u zaštiti bilja na području AP Vojvodine u 2023. godini.

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petreš, koji je tom prilikom istakao da ukupna sredstva koja je Sekretarijat opredelio u okviru ovog javnog poziva iznose oko 188 miliona dinara.

„Za realizaciju savetodavnih poslova resorni sekretarijat je namenio 100 miliona dinara u okviru 16 ugovora, dok je 13 ugovora vrednih oko 88 miliona dinara namenjeno za prognozno-izveštajne poslove u zaštiti bilja. Bespovratna sredstva su dobile sve institucije koje se bave tim poslovima i koje su konkurisale, a takvih je u našoj pokrajini ukupno trinaest“, rekao je Petreš.

On je ukazao na to da su poljoprivredne stručne službe na području Vojvodine i Srbije nezaobilazna karika u razvoju poljoprivrede kada je reč o prenošenju znanja i naučnih dostignuća – iz laboratorije na polja.

Petreš je naglasio da je upravo cilj ovog sufinansiranja da  saveti tih službi  budu široko dostupni i besplatni za sve registrovane poljoprivredne proizvođače. Podrška resornog sekretarijata tim poslovima, prema njegovim rečima, biće nastavljena u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje, njene tehnologije i dostizanja boljih prinosa i kvaliteta proizvoda, te ostvarivanja veće dobiti poljoprivrednika.

 

U okviru Javnog poziva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržane su aktivnosti  poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Vršca, Bačke Topole, Rume, Sombora, Sente, Zrenjanina, Kikinde i Sremske Mitrovice i dve poljoprivredne savetodavne i stručne službe – u Subotici i Vrbasu, kao i Istraživačko-razvojnog institututa „Tamiš“ u Pančevu i Enološke stanice u Vršcu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena