Vojvodjanski
 

Kultura

„Nečista krv“ pred kikindskom publikom. U filmu opanci sugrađanke Mirne Rackov

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. avgust 2021. •

„Nečista krv“ pred kikindskom publikom. U filmu opanci sugrađanke Mirne Rackov

Od večeras do srede, kikindska publika biće u prilici da pogleda najnovije ostvarenje reditelja Milutina Petrovića „Nečista krv- Greh predaka“. Film koji je premijerno prikazan pre četiri dana, ukoliko to budu dozvolile vremenske prilike, moći ćemo da pogledamo u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u terminima od 20 sati.

U filmu zasnovanom na delima Bore Stankovića, po scenariju Vojislava Nanovića i u adaptaciji Milene Marković, uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Nela Mihailović, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Marko Grabež.

Doprinos nagrađivanom filmskom ostvarenju koje nam dočarava bogatu i zanosnu sliku jedne epohe, Vranja 19. veka, dala je i naša sugrađanka Mirna Rackov.

– Velika mi je čast što su se odlučili baš za mene, da izradim opanke za film koji je naišao na odlične reakcije publike i kritike. Saradnja sa filmskim ekipama koju sam imala radeći za „Kralja Petra Prvog“ i „Korene“ bila je veoma zapažena i otvorila mi je vrata za naredne angažmane za filmsku produkciju. Tako sam prošle godine, na preporuku Ane i Nemanje Radojković iz Beograda, koji imaju radionicu za izradu nakita za folklor i radili su celokupan nakit za film, angažovana da napravim opanke za “Nečistu krv”- navodi Mirna za naš portal.

Radnja filma „Nečista krv – Greh predaka” dešava se pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Film je do sada proglašen za najbolji po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, dok je čitav glumački ansambl dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu.

Cena ulaznice je 300 dinara, a mogu se kupiti pre početka projekcije.

Preporučujemo još …


Sutra otvaranje NOMUS-a 2021.

Kultura

Novosadska TV

Fruška Gora – životni vir Evrope

Kultura

TV Novi Bečej

Susret književnika u Sremskoj Mitrovici

Kultura

Gradska M Televizija

Festival animiranog filma

Kultura

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija