Vojvodjanski
 

Društvo

Ivanišević otvorio prvi sajam zelene arhitekture i održive gradnje „ArchyEnergy 2024”

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 8. april 2024. • 14:37 •

Ivanišević otvorio prvi sajam zelene arhitekture i održive gradnje „ArchyEnergy 2024”

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević otvorio je danas prvi sajam „ArchyEnergy“ i stručnu konferenciju iz oblasti arhitekture, energetske efikasnosti, inovativnih tehnologija i materijala u građevinarstvu. On je tom prilikom istakao značaj ove važne privredne grane i njenog udela u sveobuhvatnim privrednim kretanjima, u oblasti zapošljavanja, ali i turizma, s obzirom na to da su smeštajni kapaciteti u Novom Sadu popunjeni za vreme trajanja ove manifestacije.

 Konferencija i sajam međunarodnog su karaktera, a realizuju se u organizaciji građevinsko-arhitektonskih časopisa i portala „Grenef“, „Podovi“ i „Prozori+Vrata“, i održavaju se danas i sutra u Kongresnom centru „Master“ na Novosadskom sajmu.

„Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava inovativne privredne grane. Prateći dostignuća sa poslednjeg sajma u Nirnbergu, koji je kao jednu od važnih tema imao energetsku efikasnost, podržali smo ovaj skup namenjen svima koji žele da saznaju šta su novine u gradnji“, rekao je Ivanišević.

On je istakao da su pored privrednog i turističkog aspekta, ovaj sajam i konferencija važni i iz razloga što su i zelena arhitektura, održiva gradnja, te upotreba obnovljivih izvora energije u ovim delatnostima privredna grana u ekspanziji.

„Kao i do sada, i ubuduće ćemo podržati sve ono što je bolje za našu privredu, i za građane", naveo je pokrajinski sekretar i dodao da je Sekretarijat pred kraj prošle raspisao i konkurse za podršku manifestacijama i kongresnom turizmu, te da se može govoriti o povratku Novog Sada na kongresnu mapu Srbije.

Ivanišević je naglasio da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u okviru svojih konkursa uvodi posebne mere podrške za objekte koji se odluče za obnovljive izvore energije, kao i subvencije za nabavku punjača za električne automobile.

Ukupno 23 štanda i sedam stručnih panela u okviru ove dvodnevne konferencije predstaviće aktuelne pravce i trendove u zelenoj izgradnji, kao i automatizaciji savremene arhitekture, uz povezivanje sa investitorima i kompanijama koje nude održive građevinske proizvode i usluge. Akcenat je stavljen na poslovno umrežavanje s ključnim akterima u ovom domenu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena