Vojvodjanski
 

Društvo

Završeno beogradsko takmičenje u „Eko-kvizu” u organizaciji JKP „Gradska čistoća” Beograd

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 29. mart 2024. • 14:36 •

Završeno beogradsko takmičenje u „Eko-kvizu” u organizaciji JKP „Gradska čistoća” Beograd

U četvrtak, 28. marta završeno je takmičenje beogradskih osnovaca u sada već tradicionalnom takmičenju „Eko-kviz“ u organizaciji JKP „Gradska čistoća“ Beograd, u kojem su učestvovale ekipe učenika viših razreda četiri beogradske  osnovne škole.

 Pobednička ekipa iz OŠ „Pavle Savić“ nastupiće u maju mesecu u finalu republičkog takmičenja, u Vršcu, ovogodišnjem gradu-domaćinu takmičenja na republičkom nivou, jer su prošlogodišnji pobednici upravo učenici osnovne škole „Paja Jovanović“ iz Vršca. Pored beogradskih i vršačkih osnovaca, u igrama i kvizu znanja na nivou republike okušaće se  i škole pobednice iz Gornjeg Milanovca i Zrenjanina. 

JKP „Gradska čistoća“ Beograd ovo značajno ekološko takmičenje organizuje od 2014. godine uz podršku Skupštine grada Beograda. Preduzeće i ove godine nastavlja uspešnu tradiciju organizovanja nadmetanja učenika viših razreda osnovnih škola sprovodeći sportsko-edukativno, nagradno nadmetanje školaraca u znanju o veoma važnim ekološkim temama, kako u beogradskim osnovnim školama, tako i u školama širom Srbije.
Ovim je značaj takmičenja podignut na viši, državni nivo, na šta su zaposleni u Odeljenju za ekološku edukaciju i informisanje JKP „Gradska čistoća“ Beograd  posebno ponosni.

Preduzeće će nastaviti i u budućnosti da organizuje atraktivne edukativne kampanje poput „Eko- kviza“, posebno za naše najmlađe sugrađane i školarce, koji su uvek u fokusu Sektora za ekološku edukaciju i informisanje, imajući u vidu da su značaj zaštite životne sredine i ekologije i dalje teme o kojima se najviše govori, i na koje je usmerena najveća pažnja javnosti.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena