Data loaded from database and stored in Redis. Vojvodjanski - Aktuelne vesti iz Vojvodine
Vojvodjanski
 

Društvo

Konstituisan novi saziv Saveta za mlade AP Vojvodine

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 23. novembar 2022. • 12:47 •

Konstituisan novi saziv Saveta za mlade AP Vojvodine

Konstitutivna sednica novog saziva Saveta za mlade AP Vojvodine, kojoj je predsedavao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, održana je danas u Pokrajinskoj vladi.

Savet je formiran s ciljem podsticanja i usklađivanja aktivnosti koje se odnose na planiranje, razvoj, ostvarivanje i sprovođenje omladinske politike na teritoriji Pokrajine.

„Neposredno učešće mladih u kreiranju omladinske, ali i drugih javnih politika – izuzetno je važno za razvoj celog društva“, rekao je Basta.

On je istakao da će Savet razmatrati predloge i preporuke svih relevantnih institucija koje se bave mladima, pratiti javne politike u oblastima koje se tiču mladih i davati mišljenja prilikom njihovog planiranja i realizacije.

Zadatak Saveta je i to da podstiče saradnju lokalnih kancelarija za mlade na teritoriji AP Vojvodine, kao i da aktivno učestvuje u razvoju međuregionalne saradnje sa akterima politike za mlade.

Basta je izjavio da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu iz godine u godinu uvećava svoj budžet i za podršku programima omladinske politike, jer je svako ulaganje u mlade – ulaganje u budućnost.

U rad  Saveta, koji ima 11 članova, uključeni su predstavnici pokrajinskih sekretarijata, republičkih institucija, kancelarija i centara za mlade, studentskih organizacija, kao i mladi.

Na konstitutivnoj sednici usvojen je poslovnik o radu, članovi su upoznati sa radom prošlog saziva, a razgovaralo se i o planovima i prioritetima u daljem radu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena