instagram
 
instagram

Turizam

Subotica i Palić predstavljeni na Sajmu turizma u Beogradu

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 23. februar 2024. • 12:33 •

Subotica i Palić predstavljeni na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička ponuda Subotice i Palića predstavljena je na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Sajam je počeo juče i traje do nedelje 25.februara, do kada će posetioci imati priliku da vide ponudu za ove dve destinacije. Između ostalog, predstavljeni su Zoo vrt na Paliću, Akva park, kao i druge turističke atrakcije.

Pod sloganom „Avantura počinje ovde” održava se ovogodišnji Sajam turizma, gde se predstavljaju zemlje iz regiona, jugoistočne Evrope, ali i drugih delova sveta. Prvi dan manifestacije svoju ponudu među mnogobrojnim izlagačima predstavila je i Turistička organozacija grada Subotice. 

-Sva naša turistička privreda koja je želela da se prdstavi na Sajmu učestvovaće. Tu će biti i vinarije, restorani, razni ugostitelji, atrakcije kao što su Zoološki vrt, još mnogo toga. Očekujemo da ćemo biti jedan od najposećenijih štandova, a ako govorimo o turističkoj ponudi predstavićemo nšu arhitekturu, gastronomsku ponudu, vina-

Naš kraj svakako je poznat i po specifičnim, tradicionalnim gurmanskim specijalitetima, pa je  za taj deo prezentacije bio odgovoran restoran sa tradicijom dugom preko 170 godina, restoran „Mala gostiona”, koja je deo hotelsko – ugostiteljskog preduzeća “Elitte Palić”. Takođe, ovom prilikom predstavljeno je i nešto novo u ponudi odnosno  Akva park na Paliću.

-Akva park ima zatvoreni deo koji radi od oktobra prošle godine, tu ima pet bazena, spa centar, sa tri saune, dva turska kupatila, slana soba. Ima tobogana dva za decu, sada se priprema za otvoreni deo, što će se otvarati najverovatnije 1.maja- kaže direktor “Elitte Palić, Goran Radanović.

Kao prepoznatljiva tačka na turističkoj mapi Palića svakako je i Zoološki vrt, koji je  svoju ponudu predstavio na Sajmu i ove godine. Kako kažu iz Zoo vrta, posetioce u tekućoj godini očekuju i novi stanovnici.

-Zoološki vrt Palić ove godine ima jedan zadatak, a to je da dovede životinje koje možda  do sada nisu bile naši stanovnici, a isto tako i da one životinje koje su same dobiju društvo, poput hijene, možda tigrovi. Svakako što imamo svake godine jeste veliki broj mladunaca – ističe koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti Zoo vrta „Palić”, Jelena Toljagić.

Ovogodišnja zemlja partner na Sajmu je Republika Grčka, a po prvi put predstavile su se i Kambodža, Ekvador, Libija, Sveta Lucija.  

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena