instagram
 
instagram

Turizam

Otvoren novi Turističko-informativni centar

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 30. januar 2024. • 13:54 •

Otvoren novi Turističko-informativni centar

Pored svečanog ulaza u Gradsku kuću otvoren je novi Turističko-informativni centar, u kom će od danas svi gosti našeg grada na jednom mestu moći da dobiju potrebne informacije, kupe suvenire, a u planu je da novi prostor služi i kao biletarnica za kulturne događaje u Subotici. U adaptaciju Turističko-informativnog centra uloženo je više od 10 miliona dinara.

Turističko-informativni centar prostire se na oko 200 kvadratnih metara i nalazi se na mestu nekadašnje suvenirnice u prizemlju Gradske kuće, a turistima koji dolaze u naš grad nudiće informacije, karte i suvenire. Objekat je spojen sa vestibilom, pa će odatle kretati i turističke posete Gradskoj kući.

„Nakon nekoliko godina, napokon smo došli do momenta da možemo da kažemo da  je projekat realizovan otvaranjem novog Turističko-informativnog centra, sam projekat je zamišljen da bude jedan moderan i pre svega funkcionalan objekat za primarnu turističku ponudu i samu uslugu koju ćemo nuditi našim turistima i posetiocima u gradu. Grad Subotica je svakako turistička destinacija, uz Palić, koja je među prvih šest u Srbiji i svakako da zaslužuje jedan ovakav objekat u smislu primarne turističke usluge“ – poručio je direktor Turističke organizacije Grada Subotice, Aleksandar Medaković.

Novi objekat trebalo bi da zaokruži turističku ponudu naše destinacije, dodaje Medaković i ističe da je tokom prošle godine zabeleženo više od 200.000 dolazaka i više od 400.000 noćenja. Turističko-informativni centar adaptiran je zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma i omladine, te Grada Subotice.

„Veliku zahvalnost dugujemo resornom Ministarstvu turizma i omladine i gradonačelniku i Gradskoj upravi, zato što je projekat realizovan tako da smo imali pomoć ministarstva od preko 20 odsto u smislu samih radova, a Grad Subotica je finansirao ovaj projekat u vrednosti od preko 80 odsto. Vrednost projekta je preko 10 miliona dinara bez PDV-a, tako da smo sa ovim zatvorili jednu priču kada je Grad Subotica u pitanju u smislu Turističko-informativnog centra.“

Radno vreme Turističko-informativnog centra će biti od 9 do 17 časova radnim danima, vikendom od 9 do 13.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena