instagram
 
instagram

Privreda

„Adam-šped“ regionalni poslovni lider

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 23. decembar 2021. • 14:37 •

„Adam-šped“ regionalni poslovni lider

Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga i ove godine proglasila je najbolje. Nagrada za regionalnog  poslovnog lidera u 2021.godini otišla je u ruke kompanije „Adam-šped system“, dok su za poseban doprinos razvoju privrede regiona priznanja dobili „Joviste“, „Visa-prom“ i „Sat-trakt“.

Regionalni poslovni lider u 2021. godini bila je kompanija „Adam-šped“. Osnovana pre skoro dve decenije, 2003.godine kao mala porodična firma, danas zapošljava 260 ljudi u poslovnicama širom Srbije.

— Za „Adam-šped” ovo znači mnogo. Veoma smo ponosni što smo dobili ovu prestižnu nagradu. Ove godine je otvoren i Terminal, jako sm zadovoljni, vredno smo radili na tome. Plan za sledeću godinu nam je da se proširimo i u Senti — istakla je Nataša vujičić, finansijski konsultant u kompaniji „Adam-šped”.

Nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona u sektoru industrije dobila je kompanija „Joviste“ , lider u proizvodnji PVC stolarije.

— Ova nagrada je potvrda za naš rad svh prethodnih godina, kao i da se rad, trud i nesebično zalaganje prepoznaju. Naša kompanija se razvija iz dana u dan, svakim danom imamo sve veći broj zaposlenih, trenutno ih imamo 110. Raduje nas što smo u našoj sredini, u našoj branši uspeli da napravimo, mogu slobodno da kažem, neskromno — giganta, naglasio je Siniša Mišanović, izvršni direktor kompanije „Joviste”.

Ovogodišnji izbor nije bio lak, posmatrali su se rezultati kompanija u tekućoj godini,  a vrednovane su one koje su prednjačile  u razvoju i  inovativnosti, ističe Mitar Nikolić, predsednik Parlamenta privrednika i ocenjuje da su mnogi i u otežanim uslovima uspeli da unaprede poslovanje. Privrednu aktivnost okruga obeležilo je povećanje rasta ukupnog prihoda za deset odsto, ali i značajne strane investicije, dodaje Nikolić.

Pored priznanja koje dodeljuje Regionalna privredna komora Severnobačkog upravnog okruga, jubilarne nagrade dodelila je i Privredna komora Srbije. Među nagrađenima našle su se i kompanije iz Subotice: „Des“, „V&B“, „Hemotehna“, „Expres-servis“, „Previ“ i „Cim-gas“.

Tekst je objavljen u okviru projekta Subotica – život, ljudi, događaji, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena