instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Predstavljeni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 7. mart 2024. • 13:37 •

Predstavljeni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

Pokrajinska vlada je ove godine za podsticaje u poljoprivredi namenila oko 1,4 milijarde dinara, a gazdinstva će za sredstva moći da konkurišu putem nekog od 30 konkursa. Kako bi lokalne poljoprivrednike upoznali sa mogućnostima finansiranja, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo su u Tavankutu predstavili konkursne linije.

Predavanje u Tavankutu samo je jedno u nizu predstavljanja koje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ima u planu ove godine, sve sa ciljem kako bi poljoprivredni proizvođači iz Vojvodine spremni dočekali otvaranje konkursa i uspešno aplicirali na njih.

„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i ove godine, kao i svake prethodne, raspisivaće veći broj konkursa u zavisnosti od potreba poljoprivrednika. Konkursi su polako počeli da se otvaraju, a danas počinje jedan od značajnijih konkursa koji će biti raspisan i za koji smo imali najveće interesovanje dosadašnjih godina“ – poručio je pomoćnik pokrajinskog sekretara, Mladen Petreš.

Konkursi će sukcesivno biti otvarani tokom proleća, a prvi u nizu je Konkurs za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

\"Novina ove godine jeste da je objedinjeno nekoliko aktivnosti u jedan konkurs i da je moguće aplicirati za sredstva koja su povećana i koja su namenjena za nabavku opreme, odnosno poljoprivredne mehanizacije u ratarstvu, voćarstvu, protivgradnih mreža i opreme neophodne za proizvodnju u zaštićenom prostoru.“

Interesovanje proizvođača za pokrajinske konkurse uvek je bilo veoma veliko, napominje Petreš i dodaje da se uvek trude da prate trendove i potrebe poljoprivrednika i u skladu sa tim kreiraju konkurse.

„Možemo da izvdojimo upravo konkurse za investicije u fizičku imovinu, ali takođe i startap konkurse za mlade poljoprivrednike, ti konkursi su izazvali najveću pažnju  u prethodnim godinama. Moram da napomenem da je i konkurs koji ima za cilj kupovinu grla stoke je zaista značajan.“

Podsticaji pokrivaju maksimalno do 70 odsto ukupne prihvatljive investicije, a sredstva su bespovratna.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena