instagram
 
instagram

Politika

Medijska hajka u vezi sa promenama prebivališta građana nije zaobišla ni Fond PIO

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 12. mart 2024. • 09:40 •

Medijska hajka u vezi sa promenama prebivališta građana nije zaobišla ni Fond PIO

Agencija Beta objavila je juče saopštenje Stranke slobode i pravde, Gradskog odbora Novi Sad, pod naslovom „SSP Novi Sad podneo 24 krivične prijave protiv odgovornih osoba u odeljenju za upravne poslove PU“, u kojem se, između ostalog, navodi da je Fond PIO prebacio 50 zaposlenih iz Pokrajinskog PIO fonda na privremeni rad od dva meseca u Beograd, uz promenu prebivališta.

Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda PIO je, reagujući na objavu, istakao da je ovo udar ne samo na građane Novog Sada i Beograda i na institucije, već i na sve građane Srbije kojima pojedini mediji poručuju da svako ko podržava politiku aktuelne vlasti može biti predmet montiranih snimaka i spinovanih predstava, bilo gde da se nalazi ili da je zaposlen u bilo kojoj državnoj instituciji.

–  U ovoj konstataciji ne postoji ne jedna reč koja je istinita i nejasno je odakle nekome ko se zalaže za „slobodu i pravdu“ pravo i hrabrost da izlazi u javnost sa očiglednim izmišljotinama. Optuživati instituciju kao što je Fond PIO, koja odgovorno obavlja izuzetno ozbiljne i obimne poslove, bez i jednog argumenta i tačne činjenice, prelazi ivicu razuma. Jasno je da je ovo samo spinovanje radi izazivanja nezadovoljstva na političkoj sceni i postizanja malicioznih ciljeva, čiji krajnji rezultat treba da bude promena vlasti, a ne dobrobit građana Srbije.  Da ne bi bilo zabune, odgovorno tvrdim da ni jedan zaposleni iz bilo kog organizacionog dela Fonda, pa ni iz Pokrajinskog fonda, nije preveden u Beograd na privremeni rad i nije ni moglo da im se menja prebivalište. Verovatno je ideja autora ovih neistina bila da uzdrma moju poziciju, kao direktora Fonda, a kako nisu našli ništa lično za mene, najlakše im je bilo da se etiketira Fond da radi nešto što nema društveno opravdanje. U svakom slučaju, nedopustivo je bilo kome, pa ni političkim partijama, da ruše ugled institucije koja na najbolji način brine o sigurnosti 1,65 miliona korisnika i opslužuje više od 2,8 miliona osiguranika. Pozivam nadležne institucije da odmah i po hitnom postupku reaguju i sankcionišu ili odgovorna lica u Fondu ili lica koja su podnela lažne krivične prijave, jer treće opcije nema. U Srbiji će institucije raditi svoj posao, a građani birati vlast na izborima, a ne u stranim ambasadama - rekao je Ognjenović.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena