instagram
 
instagram

Društvo

Tehnička škola „Ivan Sarić” otvorila vrata za osmake

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 11. april 2024. • 13:09 •

Tehnička škola „Ivan Sarić” otvorila vrata za osmake

Tehnička škola „Ivan Sarić“ otvorila je svoja vrata za učenike završnih razreda osnovne škole i njihove roditelje, pa je više od 200 osmaka imalo priliku da iz prve ruke sazna kako izgledaju učionice, kabineti, ali i da upozna profesore i buduće kolege.

Interesovanje za otvorena vrata „Tehničke škole“ bilo je veliko, prijavile su se gotovo sve subotičke osnovne škole, a učenici su došli u pratnji nastavnika, pa i roditelja. Sve ih je zanimalo kako škola izgleda, koje mogućnosti nudi, te koji su obrazovni profili dostupni u narednoj školskoj godini. Osmakinja Laura Malatinski kaže nam da razmatra tri opcije – IT smer u Tehničkoj školi, sportski u Gimnaziji i grafički dizajn u Politehničkoj.

 „Još uvek se dvoumim i nemam konačan odgovor, ali ova škola je svakako među onima koje razmatram“ – kaže Laura.

Učenici su tokom obilaska škole bili podeljeni po grupama, a svaku je predvodio po jedan profesor i jedan učenik Tehničke škole. Maturant na smeru elektrotehničar informacionih tehnologija, Stefan Jovčić svoje iskustvo školovanja opisuje kao veoma pozitivno.

„Bilo je interesantno kroz sve četiri godine, uvek ima nekih aktivnosti i saradnja sa profesorima je odlična i na najbolji način prenose znanje učenicima“ – dodaje Stefan.

Tehnička škola „Ivan Sarić“ će u školskoj 2024/2025.godini upisati đake u 14 odeljenja, osam na srpskom nastavnom jeziku i šest na mađarskom i to na tri područja rada – Elektrotehnika, Mašinstvo i obrada metala i Saobraćaj. Po prvi put će biti upisana i dva nova odeljenja, tehničar za logistiku i špediciju i mehaničar motornih vozila.

„Škola danas ima oko 1.200 učenika i na srpskom i na mađarskom jeziku, imamo ukupno 54 odeljenja. Velika je škola i uvek postoji veliko interesovanje za upis. Najinteresantniji su nam smerovi tehničar mehatronike i tehničar informacionih tehnologija, takođe i oblast saobraćaja, to je ono što učenici najviše upisuju“ –kaže Tatjana Tot Karakaš ispred škole.

Po dualnom modelu su učenicima dostupni smerovi bravar-zavarivač, industrijski mehaničar i tehničar za logistiku i špediciju na srpskom jeziku, dok su dualni profili na mađarskom jeziku bravar-zavarivač i mehaničar motornih vozila.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena