instagram
 
instagram

Društvo

Radionica projekta „Da li se čujemo?” održana i u Subotici

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 9. april 2024. • 14:00 •

Radionica projekta  „Da li se čujemo?” održana i u Subotici

Radionica u okviru projekta „Da li se čujemo?” a čiji je cilj da informiše mlade o značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila, te da informiše javnost o temama koje interesuju mlade, održana je i u Subotici. Projekat realizuju NVO Popularna demokratija u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju.

Projekat se realizuje na otvorenom u osam gradova Srbije, a mladi u Subotici danas su imali  priliku da razgovaraju sa edukatorima Popularne demokratije, studentima Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu,  o razlozima za i protiv društvenog i političkog aktivizma.

-Sam program sprovodi se oko četiri godine, obišli smo preko 30 gradova u Srbiji i razgovarali smo sa mladim ljudima. Sam cilj je upravo taj živi kontakt sa mladim ljudima, da ih čujemo i pokažemo da je njihov glas važan i da im damo platformu da se njihov glas čuje- kaže edukatorka NVO Popularna demokratija, Elena Čavlin.

Ciljna grupa su mladi od 18 do 24 godine starosti, a prema dosadašnjim iskustvima mladi, pa tako i u  Subotici, jesu zainteresovani za ovaj vid interakcije, za informacije o društvenim dešavanjima, aktivizmu, demokratskim procesima. Ono što mladi zameraju je to što nemaju neki vid neformalnog obrazovanja o ovim temama.

-Mladi jedino što zameraju je to što ne znaju na koji način  da se uključe, takođe to što nemaju neko neformalno obrzovanje koje bi dovelo do proširene svesti o značaju glasnja, demokratije uopšte. Mi imamo pozitivno iskustvo sa mladima, žele da se uključe, da kažu svoje mišljenje, zašto nisu glasali do sada, šta se promenilo tokom naše edukacije- objašnjava edukatorka NVO Popularna demokratija, Jovana Pongračić.

Nakon radionica, u četiri grada odnosno u Novom Sadu, Čačku, Beogradu i Nišu,  biće održane panel diskusije na kojima će stručnjaci iz različitih oblasti omladinskih politika sa mladima razgovarati o demokratiji i demokratskim procesima.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena