instagram
 
instagram

Društvo

Izgradnja kolovoza u osam ulica, rehabilitacija u sedam

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 27. mart 2024. • 13:23 •

Izgradnja kolovoza u osam ulica, rehabilitacija u sedam

Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Pokrajinske vlade, u visini od 150 miliona dinara, osam ulica u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama dobiće asfalt, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić prilikom obilaska radova u Ljermontovoj ulici na Makovoj sedmici. On je najavio i rehabilitaciju kolovoza u sedam ulica, te podvukao da će sve ulice devastirane zbog izgradnje brze pruge biti obnovljene.

Zahvaljujući ugovoru koji je Grad potpisao sa pokrajinskom Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, kolovoz je izgrađen u Školskoj ulici u MZ Hajdukovo, Borisa Kidriča u Čantaviru, te Cvetnoj u MZ Mali Radanovac, a asfalt stiže u još pet ulica.

„Trenutno se izvode radovi u Ljermontovoj ulici u Makovoj sedmici, u dužini od 1,6 kilometara i širini 5 metara, a vrednost radova je 55 miliona dinara. Paralelno se izvode radovi u Ulici Ernesta Kuna u MZ Železničko naselje, deo Josipa Zelića u MZ Aleksandrovo i Matka Vukovića u Donjem Tavankutu. Nakon završetka tih radova prećiće se na izgradnju dela Jovana Mikića do Celjske ulice“ – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

U budžetu Grada opredeljeno je i 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u sedam ulica, u ukupnoj dužini od 2,8 kilometara.

„Urađene su dve ulice, Užička i Pere Tumbasa Haje u MZ Ker, zatim u Centru 2 Jožefa Atile i Nikole Kujundžića, danas su otpočeti radovi na proširenju Ulice 51.divizije, završeni su radovi na proširenju Milutina Uskokovića, to su oni problemi na koje se građani najviše žale. Jedna od tih je i proširenje Ulice Proleterskih brigada na delu od Zorkine do Ferenca Bodrogovarija i sa time bismo u ovom delu godine završili radove“ – rekao je direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović.

Gradonačelnik Bakić je istakao da će sve ulice oštećene zbog izgradnje brze pruge takođe biti rehabilitovane, te zahvalio građanima na strpljenju.

„Želim da napomenem da će sve ulice, koje su trenutno devastirane usled velike frenkvencije teških kamiona koji su angažovani oko izgradnje ovog izuzetno važnog projetka, nakon završetka projekta brze pruge krajem ove godine uslediće rehabilitacija svih kolovoza u pomenutim ulicama. Lokalna samouprava ogromnu pažnju poklanja razvoju lokalne infrastrukture i njenom održavanju“ – rekao je Bakić.                                                                                   

U planu za naredni period je izgradnja kolovoza u još 21 ulici, trenutno je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega će Grad konkurisati za potrebna sredstva kod viših nivoa vlasti.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena