instagram
 
instagram

Društvo

Budžet za sport veći za 50 miliona dinara

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 4. mart 2024. • 12:30 •

Budžet za sport veći za  50 miliona dinara

Za oblast sporta u 2024. godini u gradskom budžetu je opredeljeno 200 miliona dinara. Budžet je veći u odnosu na prošlu godinu, a sredstva su dobila 53 kluba i tri saveza, kažu iz lokalne samouprave.

U odnosu na prošlu godinu, budžet za sport je veći za 50 miliona dinara. Proces dodele sredstava sportskim  klubovima i savezima sastoji se od odluke dve komisije – komisije za kategorizaciju i  komisije koja ocenjuje i odobrava predloge godišnjih programa.

– Što se tiče ukupnog broja pristiglih prijava, to je 58, a na 56 zahteva  je komisija odgovorila pozitivno. To su tri saveza, Sportski savez grada Subotice, Savez za školski sport Grada Subotice i Gradski savez „Sport za sve” Subotica. Ostalo, odnosno 53 rešenja su klubovi. Imali smo i dva negativno rešena zahteva, razlozi su ti što se jedan od klubova ne takmiči, a drugi klub nije ispunio uslov iz pravilnika da postoji duže od dve godine.  

Godišnji programi sadrže ono na šta će klubovi i savezi trošiti sredstva, objašnjava članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić.

– To su uglavnom sredstva za takmičenja u okviru Republike Srbije, nešto za kupovinu opreme, nešto za poboljšanje rada kluba. Kako povlače sredstva tokom godine, tako moraju i da opravdaju sredstva za šta su potrošili.

Subotica ove godine nosi titulu „Evropski grad sporta” i u tom duhu se nastavlja rad lokalne samouprave, iz koje najavljuju da će u sklopu ove titule biti  realizovana besplatna školica plivanja, fitnes za žene, ali i brojne druge akcije i manifestacije.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena