instagram
 
instagram

Društvo

Uz stepenice sada lakše zahvaljujući vrednoj donaciji

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 13. februar 2024. • 13:19 •

Uz stepenice sada lakše zahvaljujući vrednoj donaciji

Osnovna škola „Sonja Marinković“ dobila je kosu stepenišnu stolicu, koja olakšava pristup osobama sa teškoćama u kretanju. Stolicu je donirala kompanija „Systematic doo“ iz Subotice.

U Osnovnu školu „Sonja Marinković“ trenutno ide 775 učenika u dva objekta - navodi direktor Pajica Bašić i dodaje da jedna učenica ima teškoće u kretanju, zbog čega im je donacija od velikog značaja. Stolica je postavljena na stepenište objekta  u kom nastavu pohađaju viši razredi.

„Ovde su nam učenici od 4. do 8. razreda, a u „maloj školi“ kako je mi zovemo su učenici od 1. do 3. razreda. Trenutno imamo ovu devojčicu koja će sada da pređe u 5.razred i upravo zato je kabinetska nastava bila problem, dok je kod učiteljice i u jednoj učionici, lakše je bilo kretanje, ovako ćemo sada obezbediti da može da ide u sve kabinete“ – kaže Bašić.

Donator i vlasnik kompanije Žarko Radonjić  je ujedno i roditelj učenika OŠ „Sonja Marinković“, ističe Bašić i podseća da iako se rukovodstvo trudilo da osobama sa teškoćama u kretanju olakša pristup školi, objekat nije bio u potpunosti prilagođen, pa su stepenice uvek predstavljale prepreku.

„Te stepenice će možda nekom izgledati male, ali kada neko ima problema sa hodom, to je za njega velika prepreka i utoliko nam je draže što je došlo do sluha kod ljudi koji su prepoznali da je ovako nešto potrebno našoj školi, prevnstveno Grad Subotica i Žarko koji je ujedno i naš roditelj, pa je bio upoznat sa problemom.“ 

Donaciji je prisustvovao i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, koji je istakao kako ovo nije prva donacija kompanije „Systematic“, te ocenio da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa subotičkim privrednicima. On je takođe podsetio da je Grad za prethodnih osam godina u rekonstrukciju i izgradnju subotičkih osnovnih i srednjih škola uložio oko 405 miliona dinara.

„Za ovu godinu u budžetu Grada za funkcionisanje osnovnog obrazovanja opredeljeno je 486,5 miliona dinara. Svi ovi podaci vam govore sa kojom posvećenošću se lokalna samouprava odnosi prema našim mladim Subotičanima, tj. prema osnovnom i srednjem obrazovanju“ – poručio je Bakić.

Bakić je istakao i da je ovogodišnji budžet za obrazovanje za oko 70 miliona dinara veći u odnosu na prethodnu godinu.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena