instagram
 
instagram

Društvo

Rešen problem stanovnika Oromske – asfalt zamenio blato

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 12. februar 2024. • 13:30 •

Rešen problem stanovnika Oromske – asfalt zamenio blato

Na spisku ulica koje će se raditi tokom 2024. godine našla se i Oromska u Malom Radanovcu, jedna od retkih u tom delu grada koja je ostala bez asfalta. Ovih dana je i ona asfaltirana, što su meštani pozdravili, jer kako kažu, više nemaju blato ispred kuće, dok iz Mesne zajednice napominju da očekuju radove u još dve ulice – Cvetnoj i Bokeljskoj.

Oromska ulica duga je stotinjak metara, i donedavno je i ona bila jedna od onih ulica sa karakterističnim zemljanim putem, rupama i blatom posle svake kiše. Problem je delimično saniran nasipanjem tucanika, a sada je meštanima stiglo i trajno rešenje – sloj asfalta. Anastazija Đurasev iz Oromske kaže nam da je zadovoljna, jer iako kratko tu stanuje, sada je mnogo bolje.

„Lepše je zato što se ovaj put napravio, mi smo tu tri godine. Žale se građani da je bio jako loš put i dočekali smo da se sredi. Biće lepše, kažu da će u narednim danima i trotoari biti uređeni, biće nam pristupačnije“ – kaže Anastazija.

Iz rukovodstva Mesne zajednice napominju da je projektno-tehnička dokumentacija za Oromsku ulicu urađena prošle godine.

 „Za ovu godinu je u planu asfaltiranje još i Cvetne ulice za koju je gotova projektno-tehnička dokumentacija i u planu je da se uradi projektno-tehnička dokumentacija za Dunavsku ulicu, koja nam ostaje kao poslednja u ovom urbanom delu našeg naselja koja nije asfaltirana.

Sagovornica podseća da je prošle godine asfaltiran deo Đevđelijske i deo Samoborske ulice, te da su obnovljeni sportski tereni, kao i zgrada u kojoj se nalazi Mesna zajednica. Kako je mnoge ulice nagrizao zub vremena, u planu je i revitalizacija frekventnih saobraćajnica u ovom delu grada.

„U planu nam je revitalizacija puteva, to je poslato po prioritetu nadležnom javnom preduzeću da se navuče novi asfaltu. Tu je npr. Bokeljska ulica koja je baš ruinirana, a veoma je prometna. Imamo i nekoliko zahteva za postavljanje ležećih policajaca. Građani nam se sukcesivno obraćaju sa zahtevom za obnovu ulica, bilo je dosta molbi za Srednju i Severnu ulicu.“

Sanacija je predviđena i za deo Kireške ulice, koja spaja Mali Radanovac za Makovom sedmicom, te za Ulicu Muškatla, koja povezuje Mali i Veliki Radanovac.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena