instagram
 
instagram

Društvo

Roditelji đaka OŠ „Sečenji Ištvan”: Ne želimo da budemo novi Ribnikar!

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 23. januar 2024. • 11:06 •

Roditelji đaka OŠ „Sečenji Ištvan”: Ne želimo da budemo novi Ribnikar!

Nekoliko desetina roditelja juče se okupilo ispred škole „Sečenji Ištvan“ kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog incidenta koji se dogodio prošle nedelje, u kom je navodno jedan učenik osmog razreda pretio deci i nastavnom osoblju. Kako poručuju, nezadovoljni su kako reakcijom same škole, tako i drugih nadležnih institucija, budući da problem traje godinama i najavljuju da decu neće slati na nastavu ukoliko se problematično dete vrati.

Kako priča jedna majka, problem sa učenikom traje još od petog razreda a njeno dete je više puta bilo na meti napada. Incidenti su prijavljivani kako školi, tako i policiji, međutim, ništa se nije rešavalo, a sve je kulminiralo prošle sedmice kada je učenik udaljen sa nastave engleskog jezika u ponedeljak i poslat kući, da bi se potom vratio u školu i pretio.

„U četvrtak je drugarica iz razreda ispričala situaciju koja se desila, gde je on pretio da će pobiti svu decu, razrednog starešinu i nastavnicu hemije. Možete da proverite s ostalim roditeljima da je nastavnica kada je to čula, držala čas sa zaključanim vratima, od straha. I to je sve što znamo,“ priča ova zabrinuta majka.

Zbog, kako kaže, straha koji traje godinama, tražili su od direktorke škole da ih razredni starešina obavesti putem roditeljske viber grupe onog momenta kada dečak bude trebao da se vrati, kako ne bi poslali decu na nastavu, i u tome je saglasno njih 18 roditelja.

„To je naš ulitmatum: dakle, on ne može da se vrati u školu, zato što je tom detetu potrebna pomoć, zato što neko treba detaljno istraži slučaj, zato što je policija i te kako upoznata s njegovim slučajem, kao i stručna služba i mislim da nam ne treba novi Ribnikar. I još da dodam: šta bi roditelji iz Ribnikara dali da su imali ove informacije koje mi imamo,“ poručuje majka.

I drugi roditelji su ogorčeni i apeluju na školu da zaštite decu i nastavnike, kao i da se dečaku pruži pomoć.

„Moje dete ne zna zašto ja njega danas nisam pustio u školu. Kako da mu objasnim da možda neko hoće da ga ubije. Ja sam besan na školu jer se ne oglašava i nemamo nikakve informacije“ revoltirano je zapitao jedan otac.

Podsećamo, o čitavom slučaju oglasila se policija koja je navela da je o svemu upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. I škola „Sečenji Ištvan“ oglasila se pisanim saopštenjem u kom je navedeno da se postupa u skladu sa Protokolom i da se uključene sve institucije, te da se preduzimaju sve mere da škola i dalje bude bezbedno mesto za sve.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena