instagram
 
instagram

Društvo

Od sutra prijavljivanje za penzionerske kartice

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 14. mart 2023. • 13:20 •

Od sutra prijavljivanje za penzionerske kartice Foto: P. Milošević/Večernje novosti

Prijavljivanje za penzionerske kartice počinje sutra, a najstariji će za njih moći da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO. Kartice će najstarijima omogućiti popuste pri kupovini i plaćanju usluga, a kako je ranije najavljeno njihovo korišćenje počeće od oktobra.

Pravo da dobiju kartice imaće svi koji su na platnom spisku Fonda PIO, dakle korisnici penzija, ali i naknada kao što su ona za negu i pomoć drugog lica, telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju. Penzionerska kartica će moći da se preuzme lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika i koristiće se uz važeći lični identifikacioni dokument.

Firme, javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će se uključiti u ovaj projekat obezbediće mogućnost benefita po osnovu bodova, a bodove će imaocima kartice obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju su dobili fiskalni račun. U Ministarstvu finansija Tanjugu je rečeno da bi korisnici prilikom plaćanja roba i usluga trebalo da kasiru pokažu penzionersku karticu i da tako dobijaju bodove koje kasnije mogu da iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti.Za utrošenih 500 dinara na ovaj način, dobija se jedan bod, a bodovi se kasnije mogu iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, pri čemu se mesečno po kartici može dobiti najviše onoliko bodova koliko iznosi prosečna penzija u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin