instagram
 
instagram

Društvo

Dogradnja pekare zadaje muke prvim komšijama

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 26. decembar 2022. • 14:10 •

Dogradnja pekare zadaje muke prvim komšijama

Zbog dogradnje objekta buduće pekare kod pijace u Željezničkom naselju  prve komšije su pretrpele materijanu štetu na kući, dok je drugi sused ostao bez privatnosti. Kako tvrde, investitor je gradnju započeo potpuno nelegalno, ali je naknadno pribavio građevinsku dozvolu. Iz građevinske inspekcije navode da je prvobitno izdato rešenje o uklanjanju dograđenog dela, međutim, kako je investitor u međuvremenu priložio građevinsku dozvolu, taj postupak je obustavljen. Vlasnik objekta s druge strane poručuje da će sanirati štetu prvim komšijama, a da je spratnost objekta u skladu sa lokacijskom dozvolom.

Za bračni par Tot koji se u kuću pored bivše pekare „Vojvodina“ uselio pre osam godina pakao počinje ovog proleća, kada novi vlasnik kupuje objekat pekare i počinje dogradnju. Kako priča Irena Tot, između njihove i susedne kuće nema diletacije, već su „zid na zid“, a tokom radova investitor im je skinuo dva reda crepa zbog čega im kuća konstantno prokišnjava. Osim što prokišnjava, visina novog objekta je prešla njihov gasni odžak, zbog čega ne mogu da se greju ni na gas ni na čvrsto gorivo.

Komšija s druge stane ulice na čije dvorište gleda novi objekat, Anđelko Orelj, tvrdi da je izgradnja od februara do juna ove godine tekla bez i jednog papira, da je dograđeno oko 400 kvadrata u dve etaže, a epilog je da im je Gradska uprava na kraju izdala građevinsku dozvolu 13. septembra, uprkos tome što  je sredinom leta građevinski inspektor doneo rešenje o uklanjanju objekta.

Da je u avgustu doneto rešenje o uklanjanju dograđenog dela objekta stoji i u odgovoru građevinskog inspektora Aleksandra Popovića, kao i da je rok za izvršenje bio 8. septembar nakon čega je dat dodatni rok od 15 dana. Investitor je u međuvremenu, tačnije 13. septembra, priložio građevinsku dozvolu koju je izdao Sekretarijat za građevinarastvo Gradske uprave, nakon čega je inspekcija obavila kontrolni nadzor  i obustavila upravni postupak jer je konstatovano da je sve u skladu sa zakonom.

Investitor nije želeo pred kamere, ali nam je u telefonskom razgovoru rekao da je pre dobijanja dozvole počeo sa rušenjem unutar starog objekta kao i da je papirologija kasnila tokom leta zbog zastoja u katastru. Tvrdi da poseduje svu dokumentaciju, te da je kuća Totovih prvobitno izgrađena nelegalno na desnoj strani placa, kao i da sama garaža već ulazi u njegov posed. Kaže da će štetu od prokišnjavanja sanirati čim napravi fasadu i da će staviti izolaciju, a da što se tiče odžaka, njemu lično ne smeta, ali da i on ulazi u njegov deo placa. Kako kaže, lokacijska dozvola je izdata do visine od 12 metara, ali će on graditi do 8. Takođe, tokom leta mu je neko upao u posed, srušio dva, tri stuba i zidove o čemu poseduje policijski izveštaj i izveštaj veštaka.

 

 

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin