instagram
 
instagram

Društvo

Šoralov: Situacija pod kontrolom

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 10. decembar 2022. • 10:30 •

Šoralov: Situacija pod kontrolom

Saopštenje Bojana Šoralova, načelnika SBO, koje prenosimo u celosti.

„Skup intenzivnih operativnih aktivnosti, potpuno je promenio sliku i olakšao funkcionisanje Prihvatnog centra u Subotici .
Život u centru odvija se u humanim uslovima, logistički u skladu sa projektovanim parametrima. Broj korisnika je sveden na broj kreveta unutar centra.
Dodatni napori su uloženi u formiranje brisanog prostora oko Prihvatnog centra, gde je najveći problem stvarala  raširena trska na prostoru oko recipijenta (mesto gde se pročišćena kanalizaciona voda ispušta) i prvog sektora Palićkog jezera. Redove košenje trske uradilo je Vodoprivredno privredno društvo Dunav- Tisa- Dunav Severna Bačka.
Ilegalni kampovi su, u tri faze, uklonjeni, a lica premeštena u Prihvatne centre na jug Srbije. Sav komunalni otpad, stvoren tokom  ilegalnog korišćenja navedenog prostora, ali i onaj  ranije stvaran, zatečen, uklonjen je  uz pomoć JKP „Čistoća i zelenilo“ i većeg broja migranata (dobrovoljaca) koji borave  u centru, a koji su bili spremni da pomognu u čišćenju terena. Sprovodi se svakodnevna kontrola terena oko Prihvatnog centra i jezera, koja je poprilično olakšana nakon formiranja brisanog prostora.
Završena je rekonstrukcija puta  do Prihvatnog centra. U toku su radovi na poboljšanju električne i komunalne infrastrukture.
Pre mesec dana krenulo se sa intenzivnijom kontrolom i kažnjavanjem taksi vozila, odnosno vozača, koji su više puta opomenuti  da prostor oko Prihvatnog centra  ne mogu koristiti kao taksi stajališta.
Udarna operativna grupa u sadejstvu sa PU Subotica i Komesarijatom za izbeglice i migracije, sprovodi isključivo dislokacije, humanog preseljenja, iregularnih migranata u prihvatne centre van Subotice.
Situacija je pod kontrolom, ali nema prostora za opuštanje. Nastavljamo sa zajedničkim institucionalnim radom u cilju očuvanja javnog reda i mira, poštovanja zakona, zaštite ljudskih prava, ali i zaštite  svih naših  i stranih državljana.
Prema prekršiocima zakona preduzimaju se zakonom predviđene mere i radnje.”

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena