instagram
 
instagram

Društvo

Vasiljević: Oko 1.000 migranata iz Horgoša prevezeno u prihvatne centre

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 26. novembar 2022. • 09:52 •

Vasiljević: Oko 1.000 migranata iz Horgoša prevezeno u prihvatne centre

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da je u akciji koja je započeta u četvrtak popodne ubrzo nakon oružanog incidenta koji se dogodio na području Horgoša, policija uradila detaljan pregled terena i pronašla oko 1.000 migranata koji su prevezeni u prihvatne centre.

On je, gostujući na RTS-u, istakao i da je policija prilikom pretrage terena našla određenu količinu oružja i municije.

 „Što se tiče oružanog incidenta u četvrtak, nakon prijave pucnjave, oružanog  sukoba između grupe krijumčara i iregularnih migranata, policija je odmah reagovala i preduzima intenzivne mere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog dela. Uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka. Inače, šest lica se javilo sa povredama u bolnici u Subotici i oni se nalaze pod policijskim nadzorom“, izjavio je Vasiljević.

On je rekao i da je pronađeno uglavnom automatsko oružje, pištolji i određena količina municije, a pretragom terena kod određenog broja lica na garderobi pronađena su obeležja Oslobodilačke vojske Kosova na kapama, šalovima, kačketima.

„Nastavljamo dalji intenzivni rad. Obavljaju se razgovori i nastavlja rad u saradnji sa drugim bezbednosnim službama.  Po nalogu ministra unutrašnjih poslova akcija traje na celoj teritoriji Republike Srbije , pojačano je prisustvo policije. Uveravam građane Republike Srbije da mogu biti potpuno spokojni, policija u potpunosti obezbeđuje red i mir i sigurnost na svakoj tački Republike“, poručio je Vasiljević.

On je istakao i da se apsolutno slaže sa ministrom Gašićem da Republika Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova imaju nultu toleranciju prema svima koji ugrožavaju bezbednost naših građana.

„Po nalogu ministra formirana je i nova radna grupa koja se bavi bezbednosnim pitanjima posebno prema teritoriji Mađarske, Severne Makedonije i Bugarske, u kojoj su uključeni pripadnici Uprave granične policije, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Uprave policije, SAJ-a i policijskih uprava, kao i SUK-a“, rekao je pomoćnik direktora policije Vasiljević i pozvao građane da odmah prijave policiji ukoliko osete bilo kakav nespokoj kada se nađu u blizini migranata.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin