instagram
 
instagram

Društvo

Đaci iz Minhena posetili OŠ „Matija Gubec” iz Tavankuta

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 5. septembar 2022. • 14:39 •

Đaci iz Minhena posetili  OŠ „Matija Gubec” iz Tavankuta

Sa  ciljem  razvijanja multikulturalnost, ali i očuvanja  tradicije, te nastavka dobre saradnje Subotice i Minhena,  u  OŠ„Matija Gubec” iz Tavankuta sprovodi  se projekat  pod nazivom „ Tradicijia, tolerancija”. Saradnja između ova dva grada  realizuje se od 2000.godine kroz različite aktivnosti i projekte.  

Učenici iz Minhena u pratnji svojih profesora pristigli su danas u OŠ „Matija Gubec” ,gde će  boraviti do četvrtka i učestvovati  u bogatom programu. Kako i sam naziv projekta jasno ukazuje o čemu je reč, gosti će moći da uživaju u domaćim gurmanskim specijalitetima,  sportskim igrama, da se upoznaju sa  tradicionalnim nošnjama,  i da se oprobaju u izradi minijatura od slame. Po prvi put gosti iz Nemačke, obići će Tavankut, kao i Suboticu, upoznaće se sa ovdašnjim načinom života,a oduševljenje zbog toga nisu krili ni učenici iz sela, kao ni gosti.

Saradnja između ova dva grada traje već dugi niz godina i kroz različite aktivnosti i projekte se ostvaruje, te se tako i sam karakter menja, objašnjava koordinator projekta iz Minhena , Hamid Sijerčić.  

OŠ„Matija Gubec” iz Tavankuta učestvuje u mnogobrojnim projektima kako na nivou države, tako i regiona,ali i šire, s obzirom da je to jedan od najboljih kao i najzanimljivijih  načina edukacije, kažu iz ove obrazovne ustanove. Veoma je važno negovati znanje, ali pre svega razvijati empatiju prema onome što je drugačije, objašnjava direktorica škole, Stanislava Stantić Prćić.

Kako ističe koordinator projekta iz Subotice, Zoran Marković, veliki je značaj u saradnji ova dva grada, pre svega iz oblasti kulture i sporta, pa se tako osim projekta u školi „Matija Gubec”,saradnja nastavlja i od petka, kada dve ekipe fudbalerki iz Subotice odlaze na turnir u Nemačku. 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin