instagram
 
instagram

Društvo

Medijska kampanja „Iz tvog džepa u tvoj džep”

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 3. avgust 2022. • 12:03 •

Medijska kampanja „Iz tvog džepa u tvoj džep” Foto: Printscreen/Poreska uprava

Povodom uvođenja novog sistema e-fiskalizacije, Poreska uprava je u saradnji sa nadležnim Ministarstvom finansija, pokrenula medijsku kampanju pod nazivom „Iz tvog džepa u tvoj džep”, putem koje će javnost informisati o novom modelu fiskalizacije, koji donosi brojne koristi privredi i celoj državi, prenosi Tanjug.

Ovom kampanjom obraćamo se svim građanima Srbije sa porukom o značaju uzimanja fiskalnih računa prilikom svake kupovine dobara ili usluga, saopštili su iz Poreske uprave i navode da se njome ukazuje na mogućnost da svako može proveriti ispravnost izdatog računa skeniranjem QR koda na računu.

Ističu da je fiskalni račun dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez, da se taj novac kroz budžetske prihode vraća u republički budžet i dalje koristi za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola, predškolskih ustanova, i da građani na taj način imaju direktnu korist od njega.

Uzimanjem fiskalnog računa, građani direktno učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i doprinose daljem razvoju celog društva i države, naglašavaju iz Poreske uprave.

Dodaju da se posredstvom budžeta, porez prikupljen na ovaj način, ulaže u ostvarivanje javnih i društvenih potreba građana i da svaki dinar uložen u izgradnju bolnica, dečjih ustanova, škola, auto-puteva, u kulturu i sport, školstvo i zdravstvo potiče i sa ispravno izdatog fiskalnog računa. Poreska uprava navodi da novi model fiskalizacije doprinosi smanjenju sive ekonomije i mogućnosti raznih zloupotreba, što rezultira povećanjem budžeta za javne i društvene potrebe svih građana Srbije, te da zato svako od nas može doprineti boljem i razvijenijem društvu na ovaj način.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena