instagram
 
instagram

Društvo

Predstavljeno kulturno nasleđe Subotice u Morahalomu

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 16. jun 2022. • 12:44 •

Predstavljeno kulturno nasleđe Subotice  u Morahalomu

Učenici subotičke Muzičke škole i članovi Umetničkog udruženja talenata „Talentum”, predstavili su deo naše kulture i stvaralaštva u Srpskom kulturnom centru „Kolo” u Morahalomu. Ova poseta i realizacija muzičko-plesnog programa održana je  u okviru projekta „Muzika bez granice”.

Umetnost, tradicija, običaji odnosno multikulturalnost našeg kraja predstavljeni su juče prigodnim programom  u Srpskom kulturnom centru u Morahalomu. Dora Mako, učenica Muzičke škole u Subotici koja pohađa odsek za  tradicionalno pevanje, jedna je od mnogobrojnih učesnika  programa. Ovo iskustvo mnogo znači, kako za razmenu znanja i iskustva, tako i za stvaranje novih  prijatelja, rekla je Dora.

Svoje umeće predstavili su i članovi Umetničkog udruženja talenata „Talentum” iz Subotice. Umetničko udruženja „Talentum“ sledeće godine slavi 10 godina postojanja, a cilj i posao nam je da predivnu mađarsku narodnu kulturu, tradicije, ples, i muziku pokažemo i prenesemo i na nove generacije, i u tome nam pomažu i mladi koji su nam se pridružili, sa njima zajedno predstavljamo i danas, ovde Suboticu, istakla je predsednica Umetničkog udruženja „Talentum“,Tamara Brezovski. Oni su nastupili sa četiri numere, a svoje iskustvo učešća u ovom projektu podelila je sa nama i Ramona Njerš Bako. 

Ovo je jedan od projekata kojim se razvija i unapređuje saradnja na polju kulture između ova dva grada rekla je članica Gradskog veća  zadužena za oblast obrazovanja i kulture, Milanka Kostić. Velika je čast predstaviti naše mlade talentovane umetnike i čuvare kulturnog nasleđa i na ovaj način, dodala  je Kostić.

Kroz  umrežavanje umetnika kao i razne programske sadržaje,  imamo mogućnost  da svi zajedno gradimo bolji „kulturni”  region i jačamo prekograničnu saradnju, rekla  je Kostić.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena